Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Rene.Artois

Rene.Artois (hodnocení, recenze)

Jedna z lepších Burianových komedií. Některé scény jsou opravdu povedené, přestože Burianovy filmy nepovažuji za příliš nadčasové, jeho humor mi připadá dosti prvoplánový. Přestože jsem Ducháčka viděl asi 30x, stále se nedokážu rozhodnout, která ze dvou ústředních postav je nejsympatičtější, jestli Dr. Faukner, nebo Julie. Na přesdržku jsou oba a Ducháčka obdivuji, že je neposlal do patřičných mezí.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

Film byl v roce 2022 digitálně restaurován za spolupráce Národního filmového archivu a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ve studiích Universal Production Partners a Soundsquare v Praze

FILMOVÝ PŘEHLED

Manunecka

Manunecka (hodnocení, recenze)

Můj bezkonkurenčně nejoblíbenější český film. Miluji Vlastu Buriana a miluji jeho "...uctivá poctivec."

EvaM

EvaM (hodnocení, recenze)

Ducháček to zařídí Tento, podle mého názoru nejskvělejší a nejpovedenější film s Vlastou Burianem si zaslouží více než pět hvězdiček. Mistr humoru - Vlasta Burian v něm odvedl kus vynikající práce, ale i výkony všech herců, včetně režie, hudby, scénáře a všeho , co k filmu patří, se rovná 5 hvězdičkám. Lehký, odpočinkový,nenásilný a přirozený humor donutí člověka po shlédnutí filmu k velmi dobré náladě.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

rozhodně jedna z nejlepších komedií skvělého Buriana :-) mohu se rozhodně dívat několikráte za rok :-) ducháček je tak roztomilá postavička, že je to úžasné :-)

Reklama

Reklama