Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Johnny Johnny.... ako to ten chlap robí ?! Depp dokáže filmu vštepiť iskru, ktorou si ho ukradne pre seba a roztoči poriadny kolotoč. Vzhladom k téme filmu sa učiteľ v najlepších rokoch rozhodol, že si tento karneval roztočí po svojom a na svoju vlastnú zodpovednosť. Priznám sa humor prvej polhodiny mi nepasoval a chcel som ísť s hodnotením dole ale neskôr v tej dramatickej časti oného Professora ma to dostalo. Asi presne takto by mala vyzerať smrť. Johnny to zas dokázal a presvedčil nás, že jeho meno nepatrí na listinu stroskotancov- to ani zdaleka nie !! ()

Reklama

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to úplně bez chybičky a není to ani nikterak objevné v rámci scénáře (nemoc,uvědomění si,že jsem nežil jak sem chtěl/měl,...),ale díky Deppovi a skvěle napsaným dialogům se na všechno dá velmi snadno zapomenout a odpustit.V jádru extrémně smutný film,který je ale zároveň v jednotlivých momentech hodně vtipný a ve finále se mu povede vyždímat solidní dávku emocí aniž by divák měl pocit,že je to provoplánové...70% ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si prostě užil. Vychutnal každou jeho vteřinu, jak to jen šlo. Johnny Depp se do role absolutně potopil a já mu jeho místo ve filmu sežral i s navijákem. Rozdělení na kapitoly je ukrutně dobrý záměr a vydařil se. Film se tváří jako klasický snímek o nemoci, ale nic klasického to není. Je to jiné než ostatní filmy. Toto je krása. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama