Reklama

Reklama

Dívka v mlze

  • Itálie La ragazza nella nebbia (více)
Trailer 3

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost.“ Kdo na ni doplatí tentokrát? Zkušený komisař bojuje s prohnaným vrahem o život unesené dívky... Cestou do kostela v mlhavé horské obci Avechot beze stopy zmizí tichá patnáctiletá Anna Lou, dcera silně věřícího páru. Na pomoc při vyšetřování je povolán kontroverzní komisař Vogel, mezi jehož neortodoxní metody patří i víření veřejného mínění za pomoci médií. V rozpoutané mediální bouři vesničané i členové náboženské komunity se znepokojením zjišťují, že nikdo není mimo podezření a všechna jejich tajemství budou postupně propírána veřejně. Je znepokojivé zmizení Anny Lou pouhým dílem pubertálního vzdoru, nebo se v jinak poklidné obci skrývá vlk v rouše beránčím? Italský thriller se vyznačuje ponurou atmosférou odlehlého horského městečka a zdánlivě pozvolným tempem, které ale přináší množství dějových zvratů a rafinovaných nápověd. Jedná se o režijní debut spisovatele Donata Carrisiho, který adaptoval svůj vlastní román. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (73)

Flego 

všechny recenze uživatele

Taliani sa vydali po stopách severských temných a mysterióznych filmov a výsledok je nadmieru pozitívny. Režisér a scenárista sa predstavil svojim prvým veľkým filmom v dobrom svetle, hoci sa nedokázal vyvarovať príliš silným dôrazom na prekvapivé zvraty, čoho dôsledkom je aj záver filmu. Film rozpráva o podivnom zmiznutí mladej dievčiny v silno veriacej komunite. Detektív Vogel ( Tony Servillo ) používa netradičné prostriedky, jeho metódou je úmyselné angažovanie mediálneho priestoru do vyšetrovania. Navzdory dĺžke snímok nemá hluché miesta, je vyvážený a dostatočne zamotaný s množstvom "slepých uličiek", aby si prišiel na svoje aj inteligentnejší divák. Štvrtý komentár. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Roztahane. Slabe. A navyse: nezanedbatelne perverzne. Ukazovat 15-rocne dieta v podprsenke a gatkach, ako pomaly zomiera na nasilne predavkovanie a jej chuducke telo bali tipek do igelitu? Podsuvat divakovi, ze nesuhlas okolo homosexuality ci promiskuity je prejavom fanatizmu? Zabery na kriz a modliacich sa ludi, ze znamena sektarstvo? Nebezpecne uchylne. Bud explicitne naplanovane, coz je pravdepodobnejsia verzia, alebo implicitne plynuce z choro pokazenej duse autora. Tazko povedat. Hodne srackovy maglajs. Podsuvat debilom tipy na schovavanie vybusnin do konzerv v supermarkete. Naco? Dnes je sraciek dost, netreba totok. Nepacilo sa mi to, ale davam 1*, kedze som to zvladol dopozerat do konca. Je mi z toho ale jemne blbo; a tazsie nez z vojnovych filmov, kde je sice riadne nasilie, ale nie tato skryta jedovata uchylnost. Pfuj. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nutno upozornit, že Jean Reno je zde plesnivý psychiatr, který s gustem loví duhové pstruhy a…hraje vedlejší roli. Tu hlavní zabral italský Armin Mueller-Stahl, který jako policejní inspektor půlku filmu tleská a ve druhé využívá aspektů mediokracie, aby uštval křišťálového profesora literatury.. Rozvláčná krimi pyrenejského typu, která šetří násilím, akcí a de facto i napětím a spoléhá se na to, že se divák soustředí na atmosféru a rozlousknutí případu. No, když u lorda Edmunda Černé zmije kdosi zaklepal u dveří, on řekl: „Baldricku, dveře.“ a sluha Baldrick je přinesl, požadoval po něm, aby to vysvětlení, se kterým přijde, bylo fenomenálně dobré. U Dívky v mlze hlavní pointa fenomenální není, ale obstojí. Ta následující už ovšem vyžaduje jistou dávku velkorysosti. Budu si myslet, že to byly rybářské mušky.. ()

iN 

všechny recenze uživatele

V první půlce celkem rozvleklé a chvíli trvá, než si divák na detektiva Vogela zvykne, ale pak už se zařadí vyšší rychlost. Zachmuřená atmosféra italských hor, nezvyklé začlenění médií do vyšetřování, celkem jasný podezřelý hned od začátku a postava hlavního detektiva, u které tak trochu nevíte, co si o něm myslet - vše dobře vyladěno tvoří napínavý a promyšlený film. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Ztracená dívka, horské městečko, poněkud narcistní vyšetřovatel a všudypřítomné zlo. Všechno namíchané do podoby, jež pochmurností připomíná severská detektivní dramata, ale jde si zajímavými dějovými zvraty svou cestou. Kamera zabírá spíše detaily, protože tma, mlha a stíny nedovolí široké záběry. Maketa městečka, která se v průběhu děje párkrát na pár sekund objeví, jako by divákovi říkala, že je klid, nic se neděje. A pokud ano, tak je to neviditelné, dobře ukryté. Jak říká psychiatr (Jean Reno): "Přílišný klid zabíjí. Zbavuje strachu ze smrti." Prolínání časových rovin zvyšuje napětí. A ta hudba! Bravurně zachycená atmosféra! Vynikající herecké výkony. 90% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama