Reklama

Reklama

Pengabdi Setan

  • angličtina Satan's Slaves
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1981. I přesto, že je Kak Rini dcerou známé zpěvačky, nevede se jí a její rodině příliš dobře. Doba slávy dávno pominula, tantiémy nevynášejí, úspory jsou z důvodu matčiny dlouhodobé nemoci pryč. Co teď? Prodat dům a přestěhovat se do menšího? To podle otce nepřipadá v úvahu. Nezbývá tedy nic jiného, než čekat. Když pak konečně skončí matčino utrpení, přinese to s sebou smutek. Smutek, ale i jistou úlevu a naději na nový začátek. Jak se ale nakonec ukáže, peníze jsou to poslední, s čím by si měli pozůstalí dělat starosti. Matčin hrob je nedaleko, otec odjel do města a vypadá to, že na legendě o tom, že se nebožtíci mohou vrátit mezi živé, je možná něco málo pravdy. Tedy alespoň v tom smyslu, že se NĚCO může vrátit. Rozhodně ale ne milující rodinný příslušník. (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (81)

dubinak 

všechny recenze uživatele

S postupem přibývajících hodnocení od známých a oblíbených uživatelů jsem si řekla, že něco na tomhle počinu asi teda bude, tak se do toho taky pustím. Musím říct, že atmosféra po většinu stopáže fungovala opravdu dobře, několikrát mě čekalo i zamrazení, což je vždycky dobré znamení. Některé strašidelné scény patřily k těm okoukanějším, nějaké byly ale nadmíru originální. Strašení je navíc dostatek, takže nemáte moc šancí se nudit. Stopáž plyne velmi příjemně a postavy byly také nezvykle sympatické. Hororově to jistojistě uspokojí vaše choutky, ovšem co se závěru týče, nemůžu říct, že by mi dával dokonalý smysl, nebo mi možná něco uniklo. Možná to bylo jen tím, že finále bylo trochu krátké a nedostalo dostatek prostoru na vysvětlení. Když to vezmu ale kolem a kolem, je to velmi uspokojující skoro ve všech směrech a z nenápadného indonéského kousku se zrodil horor, jak má být. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tuhá v patře vám to natře!" Zajímavá exkurze do indonéské rodiny, pověrčivé a tudíž nadpřirozenými jevy se zbytečně neznepokojující. Rodiny ne úplně chudé, neboť vlastnící pár zajímavých elektrospotřebičů, např. interaktivní rádio či reverzní gramofon a jako bonus ve spižírně vykopanou děsně hlubokou a pět metrů širokou studnu, to aby měly posedlé děti kam padat. Ideální film pro nerozhodné diváky. Co si dnes pustit? Duchařinu, zombárnu nebo něco o sektách? Hrozné dilema, Pengabdi Setan aby to spral! No vida, a problém vyřešen. Film nám též odpoví na palčivou globální otázku, proč se v Asii obyvatelstvo množí geometrickou řadou, místo aby, kvůli tendenci max jedno (nejlépe žádné) dítě v rodině, ukázněně vymírali jako my. Je to díky semenu, samozřejmě. Takové u nás v Agrofertu ještě nevyšlechtili (výzkum ustrnul na množení motýle). Leč firma Anwar-Tantowi to dokázala a jejich sémě zla hrstmi rozsévá jurodivá sekta satanových družstevníků po celé Indonésii, zejména na hřbitovech. Pak i zalévají, kvalitně pohnojí a sklízí, co zaseli (jako Babiš). KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Slyším-li cinkání, co to znamená? A) Do obýváku ke stromečku přiletěl Ježíšek, děti honem tam! B) Cinká mi ve věži, ze šéfa v práci. C) To straší cinkací bába, ležící v patře v rigor mortis. [][] Je čas začít se bát. Pár týdnů se teď určitě budu vyhýbat cyklostezkám. Cink, cink, cink, cink... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jsou to jen nebožtíci. A ti jsou neškodní." říká postava v horroru. Obecně spíš Anwar tentokrát sjíždí klasická klišé a postupy (byť některé velmi nápaditě) včetně gramodesky přehrávané pozpátku. Ale zvládl lekačku, která mě po hodně dlouhé době fakt vyděsila. Ne, že jsem se "jen" lekl, ale fakt mě vystrašila. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ešte predtým, ako začnete sypať oheň a síru na kvalitu tohto snímku sa zamyslite nad tým, koľko kvalitných hororov bolo vyrobených v Čechách a na Slovensku. Potom si zaspomínajte na horory s podobnou tématikou ( v rýchlosti ma napadla Druhá strana dverí ) a pravdepodobne sami uznáte, že sa nejedná o zlý film, aj keď herecké výkony špeciálne efekty a dokonca i dej v niektorých pasážach dosť pokrivkávajú. Napriek tomu sa v ňom objavili momenty, ktoré mohli divákov vystrašiť. Celkovo ide o klasicky hororový príbeh. v ktorom sa po úmrtí člena rodiny začínajú odohrávať zvláštne veci. Film kvalitou prevyšuje béčkové horory, nie je však zas tak dobrý aby ste si ho pamätali dlhšiu dobu. 75%. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Můj první indonéský horor. Tradiční příběh ve kterém se po smrti matky začnou odehrávat nevysvětlitelné události a v domě začne strašit. Pointa tohoto celého byla naopak podle mě originální. Překvapily mě herecké výkony malých herců, opravdu to zvládli dobře. Dávám vyšší hodnocení, jelikož po dlouhé době přišlo něco duchařského, co mě bavilo. Spousta lekaček, známé triky s prostěradlem, ale velmi dobře zvládnuté, i dobré masky. Vůči filmům, zvláště tedy hororům z východu, jsem docela skeptická, protože mě to nikdy moc nebralo. Ale toto bylo docela ucházející. Souhlasím s ostatními uživateli, že závěr je krátký, ale nesouhlasím s tím, že je chaotický nebo odfláknutý, mně ten závěr bohatě stačil. Jednu hvězdu si ponechám v záloze, jelikož to nebylo zase tak dobré, že bych si z toho sedla na zadek. Některé dějové pasáže tam, dle mého názoru, pěkně pokulhávají a nekteré dialogy nebo scény jsou taky zbytečně dlouhé. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama