Reklama

Reklama

Singularity

  • USA Singularity (více)
Trailer 1

Píše se rok 2020 a Elias van Dorne (John Cusack), výkonný ředitel VA Industries, největší světové továrny na robotickou techniku, představuje nejnovější vynález – Kronos, superpočítač vyvinutý k ukončení všech světových válek. Když je Kronos uveden do provozu, rychle pochopí, že lidstvo samo je největší hrozbou světovému míru a spustí útok robotů s cílem zbavit svět lidské „infekce“. O 97 let později přežívá už jen malá skupina lidí, roboti ji ale neustále pronásledují. Mladý chlapec Andrew (Julian Schaffner) a dívka Calia (Jeannine Wacker) musí vytvořit nečekané spojenectví, aby se dostali do nového světa, o kterém se proslýchá, že v něm lidé žijí beze strachu z robotů. Ale existuje tenhle svět doopravdy? A budou žít dost dlouho, aby se do něj dostali? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Proboha proč? Dialogy a děj blbý i na 30 minutovou epizodu noname serialu. O to větší zklamání, že prvních pár minut vás film navnadí na (v roce 2018 už pravda poněkud slabší) CGI efekty, většina děje poté se ovšem odehrává v lese. Pokud je pravda, že rozpočet filmu byl 100 000 dolarů (z toho 56k dolarů sehnali tvůrci na Kickstarteru), není se ovšem čemu divit. Za ty prachy stěží natočíte slušně vypadající dvouminutovou reklamu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, že se některé scény natáčely v ČR, kromě již zmíněných Černovic i na hradu Choustník, ale jinak je to nudná a rozvleklá sci-fi historka jak z Krajních mezí, jenže tam by měla tak dvacet, čtyřicet minut a stačilo by. Myšlenka rovněž není příliš objevná: mohou mít stroje duši? Odkdy a odkud je člověk člověkem, co ho tvoří, a když dáme vzpomínky do jiného těla, je to ten samý člověk? Mohou stroje cítit? Plus patetický náběh na válku s roboty na konec, ten připomene Vzpouru mozků, takže opět nic nového. Slušná kamera, lokace, občas hudba, víc mne nezaujalo. Dvě hvězdy jen za české lokace. ----- Průběžné poznámky: Hm, 97 let po skoro vyhlazení lidstva, a oni mají na sobě stylové a značkové oblečení, navíc klučina účes, jako kdyby odešel zrovna z kadeřnického salonu? Polaroid, který po té době stále funguje? A roboti běhají po celém světě, kde likvidují lidi, ale jednu základnu za skoro sto let fakt ne a ne najít? Proč ten mladý herec pořád kulí ty "velké oči"? Btw, má Andrew-stroj pindíka, aby se mohl rozmnožovat? Ty brďo, roboty neobjevitelnou pevnost Aurora mají zavřenou jen na dřevěná vrata s petlicí? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jo, to jak film kopíruje všechno možné dalo vzpomenout na některé kousky z pera mistra Bolla, ale marná sláva, mě se to docela líbilo. Bavily mě švýcarské reálie, pokud to tedy bylo Švýcarsko, dvojice hlavních hrdinů docela ušla, přítomné byly i roztomile béčkové triky, mělo to jakýs takýs spád a Cusack ve svém dalším špatném filmu docela řádil. A když o tom teď přemýšlím, tak to plagiátorství je v tomto případě vlastně pozitivem. Nic k doporučení, ale koukat se na to dá. 50% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ten Cusack musí asi fetovať, keď na toto kýval. Ja ani neviem kde začať s hejtovaním. Príbeh je absolútne nezvládnutý snáď po každej predstaviteľnej stránke (zapneme robota, na ktorého ľudstvo ale možno nie je pripravené... a on že hmm, ľudia sú tá rakovina, ktorej sa matička zem musí zbaviť) do toho obsadiť kópiu Shia La Blafa, nechutne vykradnutú Catniss a použiť snáď najhoršie CGI efekty v histórii filmu. Ja ani neviem za čo som tam pacol tú jednu hviezdu, ale NE! Nad vyriešením tejto záhady odmietam strácať ešte viac času. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na film vyrobeny na kolene to ma nadherne triky a celkovo to je kvalitne zrezirovane. Rozhodne lepsie ako kdejake sracky od packalov, ktory tocia akcniaky s vyhasnutymi hviezdami. Najväcsim minusom je zapletka, ktora je prilis chatrna na celovecernu stopaz. Cely film sledujeme prakticky len styroch hercov ako sa rozpravaju a veci ktore riesia zase az tak uchvatne nie su. Kouba ma ale talent a som zvedavy na jeho dalsi uz plnohodnotne profesionalne natoceny film. 5/10. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také v Černovicích u Tábora. Poděkování tamějším obyvatelům je v závěrečných titulcích. (jarks)
  • Film se natáčel také na hradě Choustník. (honajz)

Reklama

Reklama