Reklama

Reklama

Ludo

Trailer

VOD (1)

Štyria kamaráti vyrazia v ústrety noci plnej zábavy a skončia v uzamknutom nákupnom centre. Tu nečakane natrafia na podivný starší pár. Napriek tomu, že ich vnútorný hlas nabáda, aby akúkoľvek komunikáciu s párom ukončili, nakoniec pristúpia na hranie starovekej hry nazvanej Ludo. Tá však na rozdiel od jej podobných prináša namiesto radosti prekliatie v podobe večného života prepojeného so smrťou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další solidní asijský nářez o zvrácené hře, ale dostalo se mi dosti rozporuplného filmu. Přece jenom mají Indové v mnohém co dohánět takové Japonce, Thajce či Korejce. Hlavně když se rozhodnou odpustit od své přeslazenosti a tanečků a chtějí divákovi nabídnout brutální podívanou. Což taková drsnější verze „Člověče nezlob se!“ slibovala – nebo spíš vybízela. Největší slabinou bylo jeho celkové pojetí a tvůrčí nemohoucnost se více odvázat. Našlo by se tu totiž hned několik vcelku povedených momentů i drsnějších scén, ale když už se rozhodli konečně přitvrdit, nastal střih, zběsilý až chaotický střih a hodně důležitých situací se odehrálo mimo záběr kamery, nebo v dálce. Přitom když už došlo na brutalitu, tak se dočkáme uhryznutí jazyka, vypíchnutí oka, trhání masa i vytahování střev. Jenže vždy jen na pár vteřin a následně se kamera věnovala úplně něčemu jinému (třeba hořící pochodni, třepotající se noze…). To samé se dá říci i o historii samotné hry. Její legenda (zrod) byla docela zajímavá a zpočátku jsem si ten vypravovaný příběh i užíval, jenže oni kecali dál a dál, přibývali nové postavy, jména, vzpomínkové záblesky až to začalo nudit. Což se dá ostatně říci i o samotném odbytém finále. Když k tomu navíc připočítám i fakt, že většina postav mi byla krajně nesympatická (no ty holky byly celkem pohledné, ale chytrosti moc nepobraly – pánové, tak to byli totální trotli…). Takže mi bylo ve finále úplně jedno, kdo umře a kdo a zda vůbec někdo hru přežije. 40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Indický horor ( ikdyž hrozně amatérský ) u kterého jsem si jen řekl, že bych neřekl, že se takové filmy točí v Indii. Já myslel, že Bollywood znamená telenovela s tancem bez čehokoliv co připomíná sex a v tomhle filmu jede sex, drogy a rokenrol... bohužel na hezký filmový zážitek je to jako celek fakt bída ( možná i proto, že nejsem fanda hororů). ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Ludo mě opravdu hodně navnadil ricci svým komentářem. Velmi mě zajímalo, jak by mohl vypadat indický mix Livide a Jumanji. Nakonec to tak žhavé nebylo, ale průměrně to ohodnotit klidně můžu. Jako jedné z mála mi až tak moc nevadila první půlhodinka. Brala jsem jí jako nutnou součást a docela se těšila, jak se to bude vyvíjet. Musím pochválit hudební doprovod a jsem asi divná, ale zvuk kostky narážející do stěny té skleněné lahvičky ve mně vyvolával takovou euforii, že se k tomuto filmu budu možná ještě několikrát vracet. Legenda samotné té hry byla ale spíše špatná, působila nedodělaně a povrchně. Já to ale odpouštím, protože jinak na mě Ludo dolehlo jako zajímavý snímek pro svůj vizuál a exotičnost. Nemyslím si, že je tento snímek nějak kvalitní a rozhodně není pro každého, Mně ale kápnul do noty, takže mu ty tři s radostí dám. A taky potěšil záběr na Baťu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skombinujme Livide s Jumanji a vznikne nám Ludo: Horor o tajomnej starodávnej hre, ktorá si žiada obete. Štyria kamaráti si vyrazia užívať si život, až skončia uprostred noci v opustenom nákupnom centre. Tam ich práve v najlepšom vyruší párik podivných starcov, ktorí vytiahnu nevinne vyzerajúcu hru. No odkedy ju začnú hrať, čaká ich pekné peklo. Film naberá úplne iný smer a zmení sa to na poriadnu fantazmagóriu. Od Indie, ktorá celé roky vypúšťa romantické hlúposti s pesničkami a nazýva to hororom, som niečo také rozhodne nečakal, určite to najlepšie za posledné roky z tejto krajiny. Na druhej strane je ten film iný vo všetkých smeroch a keďže na tejto stránke nie je veľa užívateľov, ktorí by ocenili takéto krvavé "wtf" bizarnosti, horor s čistým svedomím NEODPORÚČAM :-) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva páry sa snažia nájsť miesto, kde by sa poriadne zabavili. Nemôžu nič nájsť, tak sa vlámu do uzatvoreného obchodného centra. Tu sa dostanú do kontaktu s tajomnou doskovou hrou, ktorá ich úplne pohltí a namiesto plánovanej zábavy ich čaká noc plná krvi, utrpenia a bolesti. - Nie je to zlý horor, ale je nesmierne nevyrovnaný. Pár minút prebiehajú nepredvídatelné scény plné napätia a akcie, ale po chvíli sa všetko prevráti a pôsobí to pomaly, nezáživne a intenzita sa úplne vytratí. A takto sa to dookola prevracia asi 85 minút. Niektoré halucinácie boli parádne, krvi bolo tiež dosť, námet ponúka pôsobivú zápletku, ale celé to je tak chaotické, že u mňa prevláda skôr negatívny dojem. Ale ak má niekto chuť na trochu exotiky, je toto ideálny kúsok. ()

Reklama

Reklama