Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Byl to panečku ale vykutálený nápad, obsadit do vedlejší role tu nejburanštější americkou famílii pod sluncem! Sympatie nula nula prd. Jake ale skvělý, ždímání slz zrovna bohužel fungovalo (až sem se styděl) a subjektivně to má rozhodně méně než ty dvě hoďky. Průměr. A hrozně mi vadí to tlačení do oscarových nominací. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě neuvěřitelně překvapí Jake Gyllenhaal a to hlavně svým hereckým umem, protože to prostě umí. Když srovnám jeho poslední filmy, tak v každé roli byl jiný a svý a to na něm obdivuji. Ať už je z něj namakaný zápasník, nebo vyhublý slídil a nebo beznohý hrdina Bostonu, pokaždé je to jiný člověk a můžete si toho všimnout v jeho výrazu, opravdu mi dělalo hodně práce poznat v roli Jeffa alespoň troche Jakea. Nicméně jeho I tak skvělý herecký výkon nevyváží průměrné a nezajímavé zpracování filmu. Film se snaží být vtipný a hrát na city, ale nefunguje to natolik, aby mi hlavní postavy bylo líto, přála bych, aby šel příběh vice do hloubky, aby se postavy vice otevřely a vice zahrály na city diváka, ale to film bohužel nedělá. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 100.komentár. Skutočný príbeh, skutočný hrdina, ktorého možno len obdivovať, ako sa v rámci možností dokázal vysporiadať s tragickými následkami zranenia po teroristickom útoku dvoch zasraných arabských debilov. Film sa najviac sústredí na postup liečby a rehabilitácie po amputácii končatín a tiež vzťahom medzi Jeffom a Erin, ktorý nie je vždy ružový. Psychická rovnováha postihnutého je vratká a tak aj Erin opustí dočasne milenca. Prvá polovica filmu je lepšia, druhá už nepôsobí tak celistvo. Čo ma ako diváka dostalo, sú reakcie príbuzných Jeffa, hlavne ženských, ktoré všetko berú zo stránky popularity, napr. pri návšteve čiernej Oprah, smiešnej to postavy talk show. Čo sa týka útoku na bostonský maratón, tak máme na výber. Môžete sa baviť a byť spravodliví, alebo sa len dojímať a sledovať komorný príbeh obete, ktorá prišla o obe nohy a Jake Gyllenhaal sa s rolou vysporiadal skvele. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Plus minus před rokem jsme mohli vidět skoro až dokumentární ztvárnění bombového útoku na bostonský maraton z pera Berga, které se ale zabývalo zejména zločinci, následně naháněním obou teroristů a jejich zatčením. Moc se nekladl důraz na ty, jež samotný výbuch nejvíce poznamenal. No a Silnější na to jde přesně z této stránky, tedy civilněji, ukazuje, jak se může proměnit člověku zničehonic život. Jeff Bauman byl prostě obyčejný chlapík, jenž se objevil ve špatný čas na špatném místě, kdy po výbuchu přišel o obě dolní končetiny. Velmi mě zaujal výkon Gylenhaala (jaktože nebyl na nic nominovaný ?), bez jeho vcítění do hlavního hrdiny by to prostě nešlo. Film se zaměřuje na vnitřní myšlení hlavního hrdiny, které by se dalo přirovnat k houpačce. Zpočátku po samotné explozi začal žít i přes toto omezení, ale postupně se propadával do hlubších a hlubších depresí, až mi připadalo, že to může skončit sebevraždou. Ale to vzchopení a zarputilost na konci, s kterou se svému osudu postavil, člověka skoro až inspiruje. Musím pochválit všechny herce, jejich rodinné vztahy zde byly vykresleny neskutečně reálně. Film nepojednává o ničem optimistickém, ale ta pozitivní energie hlavního hrdiny, ta je tím, nad čím bychom se měli zamyslet. Za mě dávám 84 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

FIlm o miestnom prostackovi, ktoremu to pri bombovom utoku urve obidve nohy nie je ani inspirativnym pribehom o tom jak sa jeden chlapik postavi neprijemnemu osudu a ani dojimavou dramou o tom ake to je tazke vyrovnat sa s necakanymi nasledkami. Je to nezazivna nuda v ktorej jedine emocie vo mne vzbudila rodinka hlavneho hrdinu. A to pocit znechutenia. Proste typicki white trash vidlaci, ktorych zaujima len ich vlastny prospech. No a to, ze bol cely Boston z hlavneho hrdiny paf, bolo dost otravne. Ved to bol obycajny chudak, ktory nic nedokazal a bol nahodou v nespravny cas na nespravnom mieste, no a preto ho kazdy lutoval. Takych kriplov je kazdy tyzden v Modrom z neba hned niekolko a na mna tieto citove vydieracky nefunguju. 3/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama