Victor LevinScénář:
Victor LevinKamera:
Giorgio ScaliHudba:
William RossHrají:
Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach, Greg Lucey, D. Rosh Wright, Ted Dubost, Donna Lynn Jones, Curt DubostVOD (5)
Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii Ten pravý, ta pravá? do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. (Bontonfilm)
Ehm, ako veľmi som chcel, ale ne. Toto pozerať s titulkami, zabijem sa. Nonstop niečo melú, po desiatich minútach vás to prestane zaujímať. Pozerať nemá význam, stačí počúvať a aj to len ako podmaz k žehleniu. O niečo sa niekto snažil, ale nebolo to ani vtipné, ani romantické, ani nijaké. Lepšia divadelná hra, rozhodne nie film. Keanu naberal silu. 1 z 5 ()
Že by to byla komedie, to se asi říct nedá. Mi se spíš zdálo, že pořád natahují něco, s čím si nevěděli rady. Nápad to byl dobrý, jenom tu myšlenku lehce nedotáhli. Po skončení filmu jsem chvíli zůstala sedět jako opařená, ani jsem v jeho průběhu nevnímala hodiny a zdálo se mi, jakoby uběhlo sto let, ne devadesát minut. Celkově na mě tenhle film působil příliš stroze a nezáživně. A ten konec? Řekla bych, že se dal udělat líp nebo alespoň vylepšit. Všechno působilo tak strojeně, nepřirozeně a hraně, ani čas tady neplynul nijak lehce, přirozeně. Tenhle film si své zastánce jistě najde, ale mezi nimi nebudu! To co jsem viděla ve mě nezanechalo vůbec nic, ani dobrý pocit z toho, že jsem se dodívala do konce. Proto tenhle film nedoporučuji, je však na vás, jestli se na něj podíváte nebo ne. ()
Dost zvlastny film. Napad, ze to bude len o dvoch hercoch a vsetci ostatni budu len kulisy sice originalny, no asi aj trosku na skodu. Dialogy pridlhe a vela...ale humor tam bol, parkrat som sa nahlas zasmiala. Scenka s pumou vsak bola neprirodzena a prehnana, trosku to tym pokazili. Zaver sa mi pacil. V kine by som to asi vidiet nechcela, ale ako taka oddychovka moze byt. Okrem ineho zaujimave herecke obsadenie...A este jedna zvlastnost, kto by cestoval taku dialku na svadbu byvaleho snubenca? 60%. ()
Baví mě ten koncept dialogu dvou hlavních hrdinů bez jediné další mluvící postavy v celém filmu, baví mě zdejší dlouhé záběry, baví mě i Keanu Reeves a Winona Ryder. Bohužel mě zas tak moc nebaví samotné dialogy, na nichž by to celé mělo stát, a kterým se daří prodávat vtipy nebo nosné pointy jen zřídka. Kéž by tohle napsal Woody Allen před 30 lety. ()
Taková svatební konverzačka zhruba o něčem/ničem. Dávám 3 za to, že po příchodu z pivních slavností to bylo uvolněné, pohodové, vtipné a dialogy člověka bavily. Hlavně je vidět, že Reeves si chtěl odpočinout a našel něco odlehčeného mezi natáčením akčních věcí jako John Wick. Mno....takové jakové...jak to ohodnotit. Asi jako když jdede na návštěvu ke kámošovi a dá vám do ruky chlazeného Kozla. Jakože jo, furt lepší, než kdybyste dostali Heinekena a potajnu to chodili lít do hajzlu, ale na druhou stranu pořád je v obchodě plno dalších věcí jako Svijany, Primátor, Bernard....a to mluvím jen o velkých sráčopivovarech. No prostě líbilo se mi to, dalo by se z toho vylízat daleko víc, ale užil jsem si to. A teď už se jdu těšit na Wicka 3. ()
- Při scéně, kdy Frank (Keanu Reeves) a Lindsay (Winona Ryder) sledují z postele film, lze vidět chybu střihu. V záběru zblízka drží Frank Lindsay za rameno, zatímco Lindsay si hraje s vlasy. Při záběru z dálky, který nastává okamžitě (zvuk z televize pokračuje), má najednou Frank ruku na dece a Lindsay ruce úplně mimo obličej. (six_seven)
- První film, který Frank (Keanu Reeves) a Lindsay (Winona Ryder) sledují na svých samostatných televizích, je Scarlet Street (1945) s Edwardem G. Robinsonem. (newpage)
- Při diskusi v posteli Frank (Keanu Reeves) dopije sklenici vína. Zatímco řeč pokračuje plynule dál, mění se vzdálenost kamery, a lze vidět, že sklenice už najednou není prázdná. O pár vteřin později Frank opět pije ze sklenice. (six_seven)