Reklama

Reklama

Vzpomínky na Alhambru

(seriál)
  • Jižní Korea Alhambeura gungjeoneui chuok (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Ředitel investiční firmy při hledání tajemného tvůrce inovativní hry s rozšířenou realitou narazí na ženu, která ve Španělsku provozuje hostel. (Netflix)

Recenze (15)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, strašně pěkné efekty, ale vlastně jsem se do toho nedokázala zažrat až do konce. Jistě, byly tam skvostné momenty, kdy jsem si říkala, že to konečně má ten správný drive, ale bohužel to poměrně rychle zase vyprchalo. Druhým zklamáním bylo to, že vlastně nikdo absolutně netuší, proč se See-ju zamilovala do Jin-woa. Má ráda prachy, sebepoškozování a raněná zvířátka? Na druhou stranu bylo jasné, proč si Jin-woo našel zalíbení v See-ju (prostě potřeboval naivku, která by mu věřila a byla mu bezmezně oddána, to chlapi očividně žerou a potřebují, pokud mají před sebou velký quest). Aspoň tohle bylo fajn. Scénáristicky nic moc, bylo vidět, že je to dost podobné W, akorát někdo scénáristku držel zkrátka, aby z toho nebyl takový brajgl jako u předchozího díla. Troufala bych si i tvrdit, že to byl režisér, který tomu dodal potřebnou formu. Co se týče herců, pokud je máte rádi, dostanete to, na co jste již zvyklí. Ani o píď víc. Konec předvídatelný (Protože jak jinak z toho vybruslit, že? Na to už kapacity nejsou.) a pro mnohé velkým zklamáním. Plusem je to, že prostě chcete vědět, co bude dál, jak to dopadne a proč se vlastně děje, co se děje (přestože mě to ničím jiným nezaujalo). Na to poslední uspokojivou odpověď nedostanete, má to své brouky. Ale tak proč ne. Jako oddechovka bez vyhraněného žánru. Rozhodně ne jako seriál o lásce. Průměrné 3*. Přeloženo. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizody byly relativně pomalejší, ale pak se to tempo změnilo. Na některý scény v pozdějších dílech jsem se ani nemohla dívat, jak napínavý to bylo. A co teprve, že jsem se začala bát být doma sama :-D A ten konec mě teda taky ještě nějakou dobu bude strašit v hlavě. Fakt dobrý, rozhodně jsem něco takovýho vůbec nečekala. A rozhodně se stávám členem Bin Hyeon fan klubu <3 ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Seriál mě bavil až do konce, což je velké plus této doramy, ale styl neustálého kouskování příběhu, kdy dílky celkové mozaiky divákům dávkují tvůrci pomalu a vždy o něco později mi vůbec nesedí. Seriál se rozjížděl dost pozvolna a každou další epizodou se tempo stupňovalo a to se mi moc líbilo. Hlavní herecké obsazení zahrálo velmi dobře a uvěřitelně a to se rozhodně cení. Netradiční konec se mi sice moc nezamlouval, ale to už výsledné hodnocení změnit nemohlo. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo. Originální nápad a nebýt posledních dvou dílů, tak jsem šla do plných. I když mi samotný konec vyhovoval, tak mi ten závěr přišel tradičně korejsky utahaný a neměla jsem pocit, že by gradoval. A pak mi vadila ještě jedna věc. Park Shin-hye už dokázala, že je dobrá herečka. Tady ovšem byla opět natlačena do role pasivní plačky, která se na nic víc než uslzené oči nezmůže. Nechápu proč ji chtějí mít takovou, ale vážně mě tahle její poloha nebaví. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Na mnoha frontách to nedává smysl, i v případě že přijmu celý herní svět. Na spoustu otázek nedostanu odpověď. Romantická linka hodně odfláklá. Hlavní hrdina je až příliš tajnůstkářský a má to skutečně mnoho nelogických chyb. Ale koho tohle zajímá, když je hlavní postava ten nejvíce sexy muž na světě?! ()

Galerie (127)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení trvalo dlouhých sedm měsíců. (Roby)
  • Na otázku, co mu bude z natáčení v Granadě nejvíce chybět, odpověděl herec Hyun Bin, že tamní scenérie. (Roby)
  • Jídla, která si při natáčení v Granadě herečka Park Shin-hye nejvíce oblíbila, byly místní mořské plody. (Roby)

Reklama

Reklama