Reklama

Reklama

Jeruzalém: Brána do pekel

  • Izrael Jeruzalem
Trailer 2

Dvě kamarádky se vydávají na prázdniny do Jeruzaléma. Brzy se zde spřátelí s židovským vojákem, arabským správcem hotelu a také mladým záhadologem. Nikdo z nich však netuší, že ve městě zrovna vrcholí ďábelská aktivita, ulice se plní démony a zombie a všem půjde o život... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Podle mýho jedno z nejlíp natočených eFeFek co kdy proběhlo před mým zrakem. To je velký plus. Další velký plus je město Davidovo. Prostředí je uchvancancující, temný uličky, zeď nářků a všechno co si funda hororu může přát. Teď k těm mínusům. Holčičí vejlet je sice kůl, jewish párty jsou neotřelý, ale je dobře, že si slečna ´smártbrejle´ ty brejle moc nesundává, bo je lehce ježibaboidní, navíc s gymnastickou průpravou. Druhá šuli už je někde jinde a dá se na ní koukat celej film. Každorozhodopádně se mi to docela páčilo a ať počítám, jak počítám, vycházejí mi silnější tři jewish hvězdy. 60% P.s.:že já si vždycky vzpomenu na takovou pičovinu, když sem viděl ty skákající židy, hned mě napadla tahle kravina ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nebyla to vůbec taková pecka, jak jsem očekával. Přitom prostředí Jeruzaléma je úplně perfektní a když už tam někdo točí horor, tak toho sakra musí využít! Tady to platilo tak napůl. první polovina filmu je neuvěřitelně utahaná. Už jsem skoro nedoufal, že se to vůbec rozjede. Rozjelo se to solidně, zároveň ale nastala tma, což je při FF vždycky průser. Tady to platilo dvojnásob. Místo parádních obludek v perfektních exteriérech Jeruzaléma vidíme jenom tmu v tunelech a občas nějaký ten obrys dávající tušit příšerku. Postavy se chovají pochopitelně úplně debilně, pořád se ječí, piští, křičí a pobíhá z místa na místo. Co už. Mohla to být fakt pecka. Takto je to průměr. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že se žánr found-footage stále posouvá. Natočit to celý přes chytrý brejle, klobouček. Ale nemůžu si pomoct, když už se rozhodli pro kombinaci horor + chytrý brejle, říkalo si to o víc vychytávek. Nějaký zpětný fotky nebo videa, nějaký přetáčení záznamů a tím pádem víc šokujících momentů. Takhle to bylo jen v hodně zajímavým prostředí se slabejma hercema, relativně i s nevyužitým potenciálem těch brýlí. I ta hrozba ke konci byla taková slabší a ne žádný opravdový peklo. Ale rozhodně se na to dalo koukat víc než na mnohem roztřesenější a tmavší horory. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Haha, Izraelci si prostě jen tak natočili ukázkový found footage přesně tak, jako kdyby přijela parta amerických filmařů do Jeruzaléma a natočila tam zdebilněný horor pro západní publikum se stupidně a rozcapeně se chovajícími amíky v hlavních rolích. Srsly, ani bych nepoznal rozdíl. Úvod se trochu táhne, ale posléze udeří hutná nepříjemně neurčitá atmosféra, které found footage formát velmi sluší. Cool je i následný apokalyptický sprint v ulicích, ale jakmile se vleze do jeskyní, tak přichází na scénu i klasický žánrový nešvar - je tam naprosté prd vidět. Zachraňuje to ale zase údernej stylovej konec. Za mě palec nahoru, ukázkové hororové skoro až céčko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu by byl pro tvůrce tak nepřekonatelný problém pokusit se napsat alespoň jednu (!) z hlavních postav alespoň trochu (!) sympaticky a nedebilně? Protože tihle tupí kreténi byli vážně k nepřežití, zvlášť když pořádná hororová akce začala až kolem padesáté minuty stopáže. Do té doby utrpení, čímž si film úplně zbytečně škodí, protože prostředí je vybrané super, koncept POV skrz brýle přijatelný a démonický mayhem v poslední třetině i slušně atmosférický. Idiocie a otravnost hlavních charakterů ale pro mě v tomto filmu přebíjí všechno ostatní. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama