Reklama

Reklama

Katie se loučí

  • USA Katie Says Goodbye
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie je jedinou živitelkou rodiny v karavanu, kde bydlí se svou matkou. Katie pracuje jako obsluha v hostinci v opuštěné díře na kraji arizonské pouště a přivydělává si také tím, že si nechává platit za sex s několika místními a laskavým řidičem náklaďáku jménem Bear, který tudy pravidelně projíždí. Její cíle jsou však větší, než se jen protloukat ze dne na den. Šetří, aby se dostala z Nového Mexika a začala nový život v San Franciscu. Když se Katie setká s Brunem, tichým a pohledným novým mechanikem v Budově opravně aut, okamžitě se do něj zamiluje. Jakmile spolu začnou chodit, Katie si je jistá, že se všechno v jejím životě začíná obracet k lepšímu. Ani v nejmenším ovšem nečeká, že ostatní lidé z jejího městečka náhle zradí její důvěru. (Cinemax)

(více)

Diskuze

frankm

frankm (hodnocení, recenze)

Rozhodně jeden ze skvostů letošního Febiofestu. Drsné sociální drama, kdy si nelze nevzpomenout na klasiku Larse Von Triera "Prolomit vlny". Hlavní hrdinkou je mladá, naivní Katie, která věří v lásku na první pohled a sní o tom, že jednoho dne se odstěhuje ze zapadákova, kde žije se svoji matkou, do San Francisca. Když potká automechanika Bruna, který je pro ni vysněnou láskou na první pohled, je Katie na vrcholu blaha. Hezké chvíle ale netrvají věčně ... Přestože film přináší ve svém závěru jistou naději, lze předpokládat, že Katie se jen těžko změní. Tvrdá lekce pro všechny, co si nechají v životě všechno líbit a neumí říct ne. Dodatek: Při "tvrďácké" výhrůžce v závěru "A příště už to nedělej!" jsem se už opravdu musel smát.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Jeden z nejočekávanějších filmů na letošním Torontu, produkoval Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) z Borderline Films. "A truck-stop waitress and part-time prostitute (Olivia Cooke, Me and Earl and the Dying Girl) believes she has found a way out of her dead end when she falls in love with a handsome young mechanic, in this heartrending character study co-starring Christopher Abbott (James White), Mary Steenburgen, and Jim Belushi." http://www.tiff.net/films/katie-says-goodbye/

Reklama

Reklama