Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marco je asistující trenér španělské národní basketbalové ligy. Když se však jednoho dne opije, jeho frustrace a špatná nálada zapříčiní dopravní nehodu. Marco skončí před soudem, přijde o práci i svou přítelkyni a jeho ego je nuceno čelit tomu nejtvrdšímu trestu ze všech - musí trénovat družstvo mentálně postižených hráčů, kteří se nikdy předtím nedotkli míče. Díky jejich nevinnosti, láskyplnému chování a dobrému smyslu pro humor však Marco pochopí, na čem v životě skutečně záleží. Jsou to opravdoví mistři života. (Cinemax)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (30)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže byste měl být k dispozici tomuto sdružení během příštích 90 dnů.“ - „90 dnů?! Ale to jsou 3 měsíce! - „Gratuluju, pane Montesi.“ - „K čemu?!“ - „Vidím, že počítat umíte.“ Marco se zachoval jako idiot, a právě dostal ten nejhorší možný trest…anebo ne? V podstatě všechna má očekávání, které jsem před zhlédnutím měl, se naplnila, v kladném i záporném slova smyslu. Stopáž je přestřelená, ukrojil bych cca půl hodinu, do které bych vtěsnal Marcovu osobní linku se ženou i matkou, neb mě výsostně otravovala a dopadla dle očekávání. Jistá dávka sentimentu a dojímání také bohužel nechybí. Přesto vzhledem k tématu se žádné citové vydírání nekoná. A hlavně, člověk dostane solidní porci zábavy a pozitivních emocí, hned několikrát jsem se upřímně zasmál, a vůbec se mi po většinu stopáže vyskytoval úsměv na tváři. Škoda výše zmíněných negativ, celkově hodnotím sice slabšími, ale přesto ještě 4*. „Obsaďte toho chlapa, prosím!“ - „Můžu ho vyblokovat.“ - „Tak běž a vyblokuj ho.“ - „Úplně, nebo trochu?“ - „Úplně!“ - „Hned se vrátím...“ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná komedie, hodně podobná stylu Vybíjené s Vaughnem a Stillerem, která skoro celé dvě hodiny nabízí výborné hlášky a scény mentálně postižených, u některých jsem fakt umíral smíchy. Plusem je kvalitní kamera, děj, zajímavé postavy a celkově, že film není postaven na povrchním humoru, ale některé scény jsou hlubší a emotivní, včetně závěrečného zápasu a finálních pěti minut. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní sportovní komedie. Javier Gutiérrez si během jednoho dne zničí život, příjde o práci, o řidičák a ještě mu hrozí vězeňí, ale raději kývne na možnost dělat basketbalového trenéra mentálně postiženým, ale budou ho čekat horké chvíle, protože je tvrdohlavý výbušný cholerik a jeho trpělivost končí velmi rychle. Sestava postižených se opravdu povedla byť postavit humor na cizím neštěstí bylo od Španělů poněkud odvážné, ale funguje to. Velmi sympatický film, který pobaví, dojme a párkrát solidně polechtá bránici. Já se bavil. 75% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to ode mě dostalo 4 hvězdičky. Za nenormálních okolností to ode mě dostane všech 5. Okolnosti jsou totiž naprosto nenormální, každé z nich chybí několik desítek bodů do alespoň průměrného IQ. Vůbec nechápu, jak někoho mohlo napadnout, že s tímto materiálem může vzniknout film a už vůbec nerozumím tomu, že se to skutečně podařilo. Považuji to za absolutní zázrak a smekám před všemi zúčastněnými. Protože jedna věc je obsadit handicapované lidi do tak exponovaných rolí a druhá věc je zajistit, aby to trochu fungovalo. A ono to klaplo, ti postižení lidé to odehráli perfektně a zdraví lidé okolo se zasadili o to, že to tak minimálně vypadalo. Jsem z toho nadšený, je to úžasně lidský film. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny Šampionů jsou feel good filmem, který není sice bůhvíjak originální, ale nehraje na city, nemoralizuje a nevzbuzuje v divákovi pocit viny, že je "normal mentalico". Scénář je prostý a nevyhýbá se klišé, protože by to v takových okolnostech působilo nepřirozeně. Ano, přesně tak. Život je optikou těchto lidí o dost jednodušší, protože na přetvářku, intrikaření a lži nemají kapacitu. A tím nemyslím jen tu mentální, ale spíš emocionální. Není třeba je litovat. Pouze respektovat a trochu pomoct. Film stojí na skvělých postavách, resp. hercích, účinkujících. Zvlášť trenér Marco byl skvěle napsaný i obsazený. Není arogantní zmetek a jeho vývoj nebyl tlačený na sílu s epickým vyvrcholením....proměnou v senzitivního samaritána. Přesto se mi závěr moc nelíbil. A popravdě celá poslední čtvrtina, včetně zdlouhavého zápasu. Ty feel good momenty jsou v této části vytláčeny patosem a navíc už jsme za hranicí stopáže, která je pro komedii, jednohubku optimální. Po třech čtvrtinách byl dal 4*. Takhle je to 3 a půl a to ještě jen proto, že se španělština tak dobře poslouchá a všichni byli sympaťáci. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je inspirován týmem mentálně postižených sportovců Aderes z Burjassot (Valencie, Španělsko), který v letech 1999 až 2014 vyhrál dvanáct španělských šampionátů. (p.a.douch)
  • Podstatnou část členů basketbalového týmu ztělesnili skutečně handicapovaní jedinci, v drtivé většině se zároveň jednalo o neherce. (Robbi)

Související novinky

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

17.02.2019

Nejen na novinku z dílny oscarového režiséra Asghara Farhádího v hlavních rolích s Javierem Bardemem a Penélope Cruz zve filmové fanoušky festival LA PELÍCULA. Oblíbená přehlídka mezi 19. a 24.… (více)

Reklama

Reklama