Reklama

Reklama

Brána do pekel

  • Itálie Le porte dell'inferno (více)

V temných jeskyních číhá samotné peklo! Brutální filmové triky v nejlepší tradici italské školy. Po sedmi stech letech se znovu probouzí sedm prokletých mnichů umučených inkvizicí, aby brutálně obětovali sedm nic netušících kacířů. Jako fénixové vstávají z popela v hlubinách země a pátrají po svých obětech. V ten samý čas vstupuje do jeskynního komplexu pod starým kostelem skupinka speleologů snažící se zachránit svého ztraceného kolegu. Žádný z nich netuší, co na ně ve zdánlivě opuštěném podzemí čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V roce 1921 po Kristu sedm benediktinských mnichů bylo inkvizičním soudem shledáno vinnými ze zločinu čarodějnictví a spolčení se samotným pánem pekel. Pokud obětují životy sedmi smrtelníků bude toto jejich prokletí zlomeno a jejím duším se opět navrátí volnost. Jeskynní komplex nebyl špatným místem pro horor.  Jen ti mniši toho moc nepředvedli. Pochválit se dá hudba a pár efektů. Za mě zklamání. 2hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak před nedávnou dobou jsem viděl nějaký film Hell´s gate 2, marně jsem scháněl jedničku a až po měsící jsem zjistil že tohle je jakoby jednička i když je totálně uplně o ničem jiným. Teda ona dvojka nebyla žádné veledílo ale byl jsem zvědavý.Tenhle film postrádá ale jednu z nejdůležitějších věcí 80 let co by měl každý Italský horor mít, a to atmosféru která se tu vůbec nevyskytuje, gore prakticky taky žádné a celkově mi to přijde jako hodně slabej Lenzi, ale asi jsem prostě u něj přemslanej serii La casa(ghosthouse), který mají všechno. No nic ale aspoň ty 3* si to zaslouží, ale nadšenej nejsem. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina nabyla špatná - klasická syntezátorová hudba jako vystřižená z italských horrorů 80.let, gore efekty - ne nepodobné mistru Fulcimu (zejména jsem si připomněl Beyond, ale nejen ten) - sekyra v hlavě, vydloubnuté oko....ovšem pavouci už nebyli dotaženi do konce. Tady Fulci jasně vede, byť i u Lenziho jsou podobně snímáni, podobná hudba, střídavé záběry na vytřeštěné oko, jakoby paralyzovaná oběť, která se nemůže - snad hrůzou? - ani pohnout. Pak však nějak dochází příběhu dech, postavy klopotně pobíhají spletitými podzemními chodbami, aby nakonec divák zjitil, že vše je úplně jinak - a to mne rozhodně potěšilo. Každopádně jsem čekal trochu větší - lidově řečeno - nářez.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Le Porte dell´inferno je rozhodně zajímavou průměrnou podívanou, která vás spíše pobaví, než aby vás tenhle film vyděsil. Zatímco na jedné straně je zde docela zajímavý příběh, slušná atmosféra, hudba a občas i solidní efekty, tak na té druhé máme šanci vidět spoustu nevychytaných scén, otravné dialogy, stupidní chování postav a jako bonus i katastrofální dabing. Podívat se na to určitě dá, ale bude to hodně dlouho trvat, než po tomhle kousku zase sáhnu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Umberto Lenzi má na svojom režisérskom konte aj horšie horory, než je Brána do pekiel a snahu mu tu nemožno uprieť. Trikové orgie, ktoré sľubuje oficiálny text od distribútora sa s výnimkou asi päťminútovej sekvencie, bohatej na pyroefekty neprekvapivo nekonajú. Motív tohto talianskeho hororu je síce pútavý, výsledná realizácia však už o čosi ťažkopádnejšia. ()

Reklama

Reklama