Reklama

Reklama

Brána do pekel

  • Itálie Le porte dell'inferno (více)

V temných jeskyních číhá samotné peklo! Brutální filmové triky v nejlepší tradici italské školy. Po sedmi stech letech se znovu probouzí sedm prokletých mnichů umučených inkvizicí, aby brutálně obětovali sedm nic netušících kacířů. Jako fénixové vstávají z popela v hlubinách země a pátrají po svých obětech. V ten samý čas vstupuje do jeskynního komplexu pod starým kostelem skupinka speleologů snažící se zachránit svého ztraceného kolegu. Žádný z nich netuší, co na ně ve zdánlivě opuštěném podzemí čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, tu jednu hvězdičku uděluju pavoukům, kteří jsou tím nejsvětlejším článkem filmu. Všechno ostatní je totiž opravdový peklo. Od herců, co z huby trousí neskutečná hovna, až po gore v podobě vídeňských párků s kečupem. Lenziho Brána do pekel je ultra pompézní megasračka, pro kterou nemám dalších slov. Doporučuju jen pro masochisty, co hledají zálibu ve vlastním utrpení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina nabyla špatná - klasická syntezátorová hudba jako vystřižená z italských horrorů 80.let, gore efekty - ne nepodobné mistru Fulcimu (zejména jsem si připomněl Beyond, ale nejen ten) - sekyra v hlavě, vydloubnuté oko....ovšem pavouci už nebyli dotaženi do konce. Tady Fulci jasně vede, byť i u Lenziho jsou podobně snímáni, podobná hudba, střídavé záběry na vytřeštěné oko, jakoby paralyzovaná oběť, která se nemůže - snad hrůzou? - ani pohnout. Pak však nějak dochází příběhu dech, postavy klopotně pobíhají spletitými podzemními chodbami, aby nakonec divák zjitil, že vše je úplně jinak - a to mne rozhodně potěšilo. Každopádně jsem čekal trochu větší - lidově řečeno - nářez.... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak před nedávnou dobou jsem viděl nějaký film Hell´s gate 2, marně jsem scháněl jedničku a až po měsící jsem zjistil že tohle je jakoby jednička i když je totálně uplně o ničem jiným. Teda ona dvojka nebyla žádné veledílo ale byl jsem zvědavý.Tenhle film postrádá ale jednu z nejdůležitějších věcí 80 let co by měl každý Italský horor mít, a to atmosféru která se tu vůbec nevyskytuje, gore prakticky taky žádné a celkově mi to přijde jako hodně slabej Lenzi, ale asi jsem prostě u něj přemslanej serii La casa(ghosthouse), který mají všechno. No nic ale aspoň ty 3* si to zaslouží, ale nadšenej nejsem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, na kterém je nejlepší plakát nebo obal VHS/DVD. Dobře, ještě tak začátek dost naláká, ale pak už se divák společně s filmem noří hlouběji a hlouběji do smradlavého jednotvárného a nezajímavého bahna. Tak dobrý ten film mohl být, a stačilo jen málo - ukázat trochu více a ne o tom podstatném jen mluvit. Když už jsme u toho, zdejší dialogy jsou tak bizarně debilní, až vlastně zábavné. Úplně jsem si u filmu představoval, jak probíhal dabing: Dabér: "Ty vole, to přece nemůžu říct, vždyť to zní tak debilně a krkolomně, to by ta postava přeci nikdy nemohla takhle říci... Neupravíme to trochu, nezlidštíme?" Režisér dabingu: "Drž hubu a namluv to!" To je asi tak (po úderu sekerou) jedna z mála světlých míst filmu. Naopak, scéna s pavouky je neskutečně natažená, natolik, až to poslalo veškerou jejich atmosféru a kouzlo do prdele. V nejlepším Fulciho filmu to fungovalo, tady ani náhodou. Takže - kulisy jeskyně a starého chrámu fajn, atmosféra osmdesátek fajn... Ale to je málo. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Mám rád když parta lidí pobíhá po jeskyni kde číhá prastará kletba. Určitě to není žádný zázrak ale velice jsem si oblíbil atmosféru Italských horrorů z konce 80.let. Tento kousek se může chlubit svoji pěknou atmosférou a slušnou hudbou. Nějaké výjimečné mordy se sice nekonají ale to ani nevyžaduji když film pohltí. Další z Lenziho pěkných kousků. ()

Reklama

Reklama