Reklama

Reklama

Brána do pekel

  • Itálie Le porte dell'inferno (více)

V temných jeskyních číhá samotné peklo! Brutální filmové triky v nejlepší tradici italské školy. Po sedmi stech letech se znovu probouzí sedm prokletých mnichů umučených inkvizicí, aby brutálně obětovali sedm nic netušících kacířů. Jako fénixové vstávají z popela v hlubinách země a pátrají po svých obětech. V ten samý čas vstupuje do jeskynního komplexu pod starým kostelem skupinka speleologů snažící se zachránit svého ztraceného kolegu. Žádný z nich netuší, co na ně ve zdánlivě opuštěném podzemí čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

erl 

všechny recenze uživatele

Mám rád když parta lidí pobíhá po jeskyni kde číhá prastará kletba. Určitě to není žádný zázrak ale velice jsem si oblíbil atmosféru Italských horrorů z konce 80.let. Tento kousek se může chlubit svoji pěknou atmosférou a slušnou hudbou. Nějaké výjimečné mordy se sice nekonají ale to ani nevyžaduji když film pohltí. Další z Lenziho pěkných kousků. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Umberto Lenzi má na svojom režisérskom konte aj horšie horory, než je Brána do pekiel a snahu mu tu nemožno uprieť. Trikové orgie, ktoré sľubuje oficiálny text od distribútora sa s výnimkou asi päťminútovej sekvencie, bohatej na pyroefekty neprekvapivo nekonajú. Motív tohto talianskeho hororu je síce pútavý, výsledná realizácia však už o čosi ťažkopádnejšia. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Le Porte dell´inferno je rozhodně zajímavou průměrnou podívanou, která vás spíše pobaví, než aby vás tenhle film vyděsil. Zatímco na jedné straně je zde docela zajímavý příběh, slušná atmosféra, hudba a občas i solidní efekty, tak na té druhé máme šanci vidět spoustu nevychytaných scén, otravné dialogy, stupidní chování postav a jako bonus i katastrofální dabing. Podívat se na to určitě dá, ale bude to hodně dlouho trvat, než po tomhle kousku zase sáhnu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, na kterém je nejlepší plakát nebo obal VHS/DVD. Dobře, ještě tak začátek dost naláká, ale pak už se divák společně s filmem noří hlouběji a hlouběji do smradlavého jednotvárného a nezajímavého bahna. Tak dobrý ten film mohl být, a stačilo jen málo - ukázat trochu více a ne o tom podstatném jen mluvit. Když už jsme u toho, zdejší dialogy jsou tak bizarně debilní, až vlastně zábavné. Úplně jsem si u filmu představoval, jak probíhal dabing: Dabér: "Ty vole, to přece nemůžu říct, vždyť to zní tak debilně a krkolomně, to by ta postava přeci nikdy nemohla takhle říci... Neupravíme to trochu, nezlidštíme?" Režisér dabingu: "Drž hubu a namluv to!" To je asi tak (po úderu sekerou) jedna z mála světlých míst filmu. Naopak, scéna s pavouky je neskutečně natažená, natolik, až to poslalo veškerou jejich atmosféru a kouzlo do prdele. V nejlepším Fulciho filmu to fungovalo, tady ani náhodou. Takže - kulisy jeskyně a starého chrámu fajn, atmosféra osmdesátek fajn... Ale to je málo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tady ty starý "itálie", který vypadjí 2x starší než skutečně jsou, je opravdu často o momentální náladě a míře schovívavosti. No jelikož jsem většinu stopáře koukal leda na bandičku jakoževědátorů v hrozných elasťákách + pár červíků a pavoučků, tak bohužel ... Brána do pekla není až tak špatná, aby opravdu dobře bavila, je jen trapná. ()

Reklama

Reklama