Reklama

Reklama

Big Ben - Série 4 (1999) (série)


Řád pro vraha (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Ein Orden für den Mörder

Obsahy(1)

Komisař Berghammer vyšetřuje násilnou smrt bohaté paní Schnappingerové. Její druhý manžel se v kritický večer dozvěděl, že ho čeká vyznamenání, a z radosti se tak opil, že si vůbec nic nepamatuje. Tvrdí, že ani neví, jak se dostal do postele, natož aby měl nějaké ponětí o vraždě. Nepřímé důkazy však mluví proti němu. Dcera oběti vznáší závažná obvinění, podezření vůči Schnappingerovi posilují i finanční těžkosti, v nichž se poslední dobou ocitl, a fakt, že zjevně počítá s dědictvím. Bude klíčem k řešení případu závěť zavražděné? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s Big Benem, kterej vyšetřuje případ vraždy, jejíž jedinej svědek byl ožralej na šrot. Průběh vyšetřování je poměrně slabej a zachraňuje to hlavně máma Big Bena - Rösi, která se od hlavního svědka - úředník z Mnichova - nechává uplácet, protože kromě toho, že byl na šrot, ji ještě povalil plot a bůhví co ještě. Nakonec ale vše dobře dopadne a i Big Ben dokonce nakonec povolí uzel a pro jednou se nechá uplatit kvalitním sexem. Žádný Bavorák totiž nepohrdne kvalitním sexem, jak je zmíněno na konci tohoto dílu. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

V kontextu seriálové tvorby devadesátých let, vysílaných především na obou "lehkých" televizích NOVĚ a PRIMĚ, patří tento bavorskoněmecký seriál k tomu zajímavějšímu a místy i podnětnějšímu. Postava policejního komisaře z německého podalpského maloměsta (Füssen, Tölz, Garmisch-Partenkirchen-Ga/Pa ?) na jižním okraji mnichovského jihoněmeckého velkoměsta přesvědčuje paradoxně o jednom: že středoevropská identita se zdarem přetrvala půlstoletí totalitních a autoritativních režimů a že povaha a zvyklosti, které ji charakterizují, si uchovávají svou stálost a nenapodobitelnost. Řada výroků-hlášek českému polistopadovému prostředí přímo "voní": "Bene," upozorňuje staromládeneckého obtloustlého kriminalistu na nevybíravé vyjadřování jeho matka, "vždyť ty mluvíš jako komunista". A komisař přímočaře odpovídá: "Jako komunista? A proč ne? V tom případě ale jako bavorský komunista!" (cituji po paměti a velmi orientačně více po smyslu než po přesnosti obsahu). Bavorství ostatně z tohoto seriálu přímo voní: ze zdí místního vikářství, z kotrmelců místní krajské vlády, z tuctové provinciálnosti tamější radnice, z tuposti podřízeného policisty, vedle nějž by si příslušník předlistopadové VB připadal zřejmě právem jako kreativní jedinec. BIG BEN zkrátka nabízí tolik, kolik nabídnout může: aniž by předstíral hvězdnost, vypovídá o mnoho víc, než zpravidla podobné seriály (BERGDOKTOR) nabízejí. ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama