Reklama

Reklama

Konec školy

Trailer 1

Obsahy(1)

Profesor Capadis se vrhne z okna přímo před vyděšenými zraky svých studentů. Šest z nich zůstane podivně bezcitných. Pierre Hoffman nastupuje jako suplující učitel francouzštiny. Záhy si všimne násilného chování této šestice, která drží pevně při sobě. Neobvykle nadaní a předčasně vyspělí studenti se netají nihilistickými pocity, a ve škole šíří apokalyptickou náladu a strach. Pierre brzy odhalí jejich temnou vizi zkázy a opovržení vůči bezmocným dospělým, kteří je už nemohou chránit. Pierre začne být těmito fascinujícími rozhněvanými dětmi posedlý. Jeho život se promění v noční můru poté, co zjistí, že vše směřuje k nevyhnutelnému konci. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Hm... :/ Obsažne pomerne bohaté - film až do konca necháva diváka premýšľať nad tým, na ktorej strane vlastne stojí. Či sa jedná o ľavicovú agitáciu alebo o narieknutie ľavicového fanatizmu, ktoré pripomína na politickom spektre horizontálne obrátené Die Welle. Či poukazuje na nepozornosť dospelých, či autorít alebo kritizuje prístup mladého učiteľa, ktorý naopak preháňa. V tomto smere nesúhlasím s POMOm, ktorý vo filme vidí jasné posolstvo. V hľadaní posolstva a odkrývaní jednotlivých motívov robí film dobrú prácu a viac sa z neho zrejme vytrieskať už nedalo. Konec školy je zaujímavý aj formálne - keď sa snaží pracovať s atrakciami (ktoré ale často pôsobia samopašne) alebo prostredníctvom krátkych video záznamov manipuluje s formou. Na druhú stranu, a tu vnímam hlavný problém, film stráca pôdu pod nohami, keď zlyháva v hľadaní motivácií pre to, čo sa v ňom deje. Ďalej nie je formálne konzistentný, keď búra žánrové konvencie - nie zámerne, ale neschopnosťou sa v ich líniách udržať. Film zároveň ani nie je možné pokladať za autorský. A nakoniec ani nie je schopný nájsť svoju identitu, keď sa pohybuje od pomalého európskeho filmu cez taký "umiernený psycho-experiment" k čisto "americkému" záveru s... nakoniec jasným posolstvom. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som sa celkom potešil, keďže filmy zo školského prostredia patria medzi moje obľúbené. Len škoda, že potenciálne zaujímavý film sa vďaka šestici "geniálnych" študentov menil na poriadnu paranoidnú bizarnosť zaobalenú do akejsi mysterióznej existencionálnej atmosféry. Poukázať na ekologický aktivizmus sa predsa dalo aj nejakým realistickejším príbehom, a nie prostredníctvom partičky nihilistických apatických deciek, ktoré majú dosť podivné maniére - či už v rámci školy alebo vo voľnom čase. Námet bol OK, no to pseudofilozofické prevedenie podľa mňa až zbytočne bizarné... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí ani jakkoliv intenzivní zážitek v jakémkoliv směru zde přes nálepku “thriller” nečekejte. Nový učitel se pouze snaží pochopit neobvyklé chování a možná odhalit spiknutí skupinky nadprůměrně nadaných žáků základky. Ti ale v zásadě nikoho cizího neohrožují, pouze vnímají citlivěji ekologický průser naší planety a jsou chroničtí pesimisté. Sice s myšlenkou a jasným cílem, ale zároveň naprosto obyčejně natočené. Dvě a půl. [Sitges FF] ()

pedvora 

všechny recenze uživatele

Boží! Žádná nuda ! Naopak melancholický děj filmu mě upoutal natolik, že jsem bez dechu čekala, co se z toho vyklube. Asi na to musí mít člověk správnou náladu a tu jsem měla. Chvílemi jsem si říkala, že takhle si představuju Gretu Thunberg se svými přáteli a neuvěřitelně mě partička vytáčela. Tak jako všichni dospělí, kromě pana učitele. Ale závěr fakt super. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dusné francouzské Drama s dětmi. Film začíná poměrně šokující formou, kdy učitel spáchá sebevraždu před celou třídou a přichází nový nahradní učitel, který dostane na starost elitní třídu nadprůměrně inteligentních žáků s chladnými myšlenky, šířícím strachem a nebezpečnými rituály provádějící mimo školu. Hodně zvláštní film, který má svůj vlastní xicht, dobré herce, filosofický nádech, mrazivou atmosféru a vyhrocené finále, ale na vyšší hodnocení mi přece jen něco chybělo. Za vidění film však stojí. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama