Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do muziky zblázněný medvídek kynkažu vyrazí na životní cestu, aby splnil důležitý úkol a doručil milostnou píseň od starého kamaráda. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (49)

carly 

všechny recenze uživatele

Slzy sa objavili uz asi v desiatej minute filmu, co nevestilo nic dobre pre moj emotional well being. A bol to dobry odhad. Ked som nemala slzy v ociach, tak som mala na tvari radostny usmev. Film ma krasnu, zivu (no pun intended) animaciu. Aj ked nie je pixarovsky vylestena, velmi dobre sa na nu pozera. Pribeh je trosku naivny, ale emocionalne silny. A koncept rozpravaca, ktoremu rozumie len divak, je tiez dobre spracovany. Herecke obsadenie na jednotku, hlavne Lin si to viditelne uzival. Gloria je potom uz len ceresnickou na torte. Ale co tento film posuva z urovne prijemnej zabavy, na ciru radost, je hudba. Lin holt umi. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Můj veliký problém je, že málokdy mám rád písničky ve filmech, kór animovaných. Vivo teda nemá tak otřesný písničky jako Yeti: ledové dobrodružství, nebo Ledové království a tady pro mě byla nejlepší písnička, když zpívala Gabi. Takže jo, míň písniček a byl by to velice příjemný a dost kvalitní animovaný film! ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Původně animák Vivo v roce 2010 nabídl Lin-Manuel Miranda DreamWorks Animation, studio ovšem projekt v roce 2015 zrušilo. Vivo se ovšem dočkal v roce 2016 nového života u Sony Pictures Animation, nakonec byl ovšem v době pandemie prodán Netflixu, kde se po více než dekádě konečně dočkává svého uvedení. Stálo ovšem ono čekání za to?   Dle očekávání má Vivo povedenou hudbu Lina-Manuela Mirandy. Animace je poměrně slušná, rozhodně ovšem nejde o strop animované tvorby. Trošku slabší je to s příběhem, který ve finále není kdovíjak světoborný a zamrzí to i díky solidnímu úvodu, který skutečně lákal na příběhově velmi zajímavý animák. A právě s tím příběhem to ve finiši dvakrát slavné není.   Samotný film rozhodně přichází se zajímavým prostředím, které by mohlo skvěle fungovat v o poznání lepším animovaném filmu. Jednotlivé stěžejní postavy mají nápaditý design (ty vedlejší zas tak moc ne) a i hlasové výkony samotného Lina-Manuela Mirandy, Zoe Saldany, Michaela Rookera či Bryana Tyree Henryho jsou velmi slušné.   Skutečně zamrzí, že po velmi slušném úvodu se Vivo vydá do tak trochu méně zajímavé podoby. Přesně do té podoby, která bude bavit dětského diváka a případně vyloženě neurazí jako podívaná pro celou rodinu, šlo z toho ovšem určitě vytřepat o něco víc, přesně něco víc, co by nejspíš dokázal takový Pixar. Úvod až příliš našponuje očekávání k něčemu, co nedorazí a místo toho vlastně skutečně dorazí jen standardní neurážející animák, který má alespoň ty povedené písně od Mirandy. Ani ty ovšem z Viva výjimečnou podívanou neudělají.   Medvídek kynažu Vivo je sympatická postavička, která je hlavním hrdinou fajn neurážejícího animáku s bravurní hudbou, pěkným vizuálem a fajn hlasovými výkony, samotná zápletka ovšem ve finále dvakrát zajímavá není a po krátkém úvodu se ukáže, že jde vlastně o skutečně jednoduchý animák. Pro menší diváky se ovšem nespíš jedná o naprosto vděčnou podívanou...... ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Neskutečně lituji lidi, co hodnotí film jako špatný jednoduše proto, že se jedná o moderní pohádku a nejsou v ní písničky ve stylu šedesátých či sedmdesátých let... Živá, bohužel však místy dosti předvídatelná, pohádka s hudbou typickou pro Lina Manuela Mirandu a Gloriu Estefan. Pro nedělní odpoledne jako dělaná. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Dlouho se mi nestalo, abych se u animovaného filmu cítil takhle divně. Bohužel. Vivo ve mně vyvolával dost "cringe" pocit a bylo mi hned jasné, že to je pro opravdu malé publikum. Smál jsem se. Celá rodina jsme se smáli, ale to bylo spíše tím, jak divné a trapné to někdy dokázalo být, než aby to byl upřímný smích nad nějakým vtipem. Vivo byl pro mě přešlap. Po Rodině na baterky mě SONY zase trochu vrátilo z oblaků a uvedlo mě do reality, že všechny animáky prostě nemohou být tak boží. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Lin-Manuel Miranda napsal nejen všechny písně k tomuto filmu, ale také propůjčil svůj hlas titulní roli medvídkovi kynkažu. (EMMY)
  • Martu Sandoval ztvárnila zpěvačka Gloria Estefan. Jedná se o jednu z nejznámějších umělkyň světa, která je také známá jako „královna latino popu“. S více než 90 miliony prodaných alb je nejúspěšnější umělkyní v historii iberoamerické latinské hudby. (Yalka)
  • Jedná se o první muzikálový film studia Sony Pictures Animation. (SONY_)

Reklama

Reklama