Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Kočka mezi holuby (S01E05)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Le chat et les souris (více)

Obsahy(1)

Vraždy v penzionátu, kam nesmí vstoupit mužská noha. V lese poblíž dívčího penzionátu sv. Jenovéfy je nalezena mrtvá dívka. Její případ poněkud přesahuje běžné vyšetřování. Žádný muž nemá povolení vstoupit do penzionátu. Ale komisař Larosiere a Lampion musí konat svou povinnost, neboť vražd přibývá. Jednu zásadní radu dá komisař svému inspektorovi: Nehledat odpovědi, dokud nenajde ty správné otázky. A těch je v tomto případě celá řada: Jedná se o sadistického vraha nebo o promyšlené zločiny někoho ze zaměstnanců? Mají zločiny něco společného s pobytem princezny z Turkestánu, jejíž otec byl zavražděn? A to Larosiére netuší, že ho v penzionátu čeká největší překvapení jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se nejde ubránit srovnání s Suchetovým Poirotem. Ten byl ještě trošku překombinovanější, ale v tělocvičně se vraždilo oštěpem, což jsem tady postrádala. Jinak z první série patří tento díl k těm povedenějším. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, u nás uvedeno na ČT1 v neděli 6.10. 2013 ve 23.20 pod názvem : Kočka mezi holuby .. Vraždy v penzionátu, kam nesmí vstoupit mužská noha. Francouzský detektivní cyklus (2010) ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

To, že budu stále objevovat další a další detektivky Agathy Christie, o nichž jsem až do nedávna neměl ani nejmenší tušení, jsem si už zvykl. Že však úplnou náhodou narazím na povedenou francouzskou adaptaci jedné z nich z doby před dvěma lety, která mne naprosto vtáhne a až do svého konce nepustí, jsem ale opravdu nečekal. Tahle kriminálka si zaslouží vaši pozornost a je naprostá škoda, že ji vysílali "pouze" na STV1 někdy po poledni. ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dva buď budete nenávidět nebo mít rád nic mezi tím. Já je mám ráda a tím pádem náhrada za Poirota i neobvyklé zpracování Agathy mi sedí. Chce to brát s nadhledem a přijmout určitou nadsázku. Pro ortodoxní vyznavače Anglického detektivního slohu to není. ()

S120 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je srovnání této detektivky se stejným dílem Poirota. Tvůrci uchopili předlohu jinak a je to dobře. Představitel hlavní role je zde diametrálně odlišný, ale přesto bezvadný a sympatický. Děj je oproti klasickému seriálu místy uvěřitelnější a humornější. Bohužel v Poirotovi se Suchetem se humor z pozdějších dílů již dost vytratil. Jednou z nejzajímavějších postav je pak pomocník - inspektor Lampion, který působí v roli dokonalého šaška, kterému se v hlavě jen málokdy rozsvítí - kam se na něj hrabe Hastings. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama