Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (236)

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, sympaticky zahrané a najde se i několik slušných žánrových momentek. Problémem je, že všechny tyhle posedlé děti vyvádí už od dob Damiena pořád to samé a McCarthy na veškerou snahu o nějakou odbočku rezignoval takřka na začátku. A je to přitom škoda, protože charakter záporáka skrývajícího se v dětském těle se dal využít mnohem víc a mohlo i mělo dojít na nějaké výživné gore. Takhle je to jen solidní rutina. Chce se říct bohužel, ale když si tak vezmu, čím nás žánroví tvůrci povětšinou krmí, tak musím konstatovat díky Bohu za ní. 60% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zvrchované žánrové klišé, ktoré sa ani nesnaží ísť vlastnou cestou. Ten mladík, nosná položka tohto filmu, má byť démonickým zjavením, je však skôr trápny a otravný. Herecký výkon jeho hereckého predstaviteľa, tu proste položil film na lopatky. A nebol v tom sám. Zvyšok dokončil režisér. Ono, dalo sa to čakať, pretože v dnešnej dobe tento žáner ( opäť ) viazne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu ďalší lacný hororový kúsok, tentokrát pôsobiaci ako nejaká vzbŕkla kanadská produkcia bez hviezd. Ako námet pre film z osemdesiatych rokov by Potomok určite ušiel, ako záležitosť, kedy sme tu už mali desiatky podobných carpantov, pôsobí snaha tvorcov únavne. Mohli ťažiť napríklad z toho, že rodičia nevedia, kedy je v tele ich dieťaťa synáčik a kedy ten druhý, ale tento aspket ostal absolútne nevyužitý. No a implicitnú myšlienku, že nevieme, čo sa z našich detí stane a že to niekedy nedokážeme kontrolovať, je už tiež prevarená. Film neobsahuje ani jednu silnejšiu scénu, ako napríklad rovnako sotva priemerný Prípad 39, kde som zaregistroval hneď dve, napriek tomu som horor kladne nehodnotil. Krátka stopáž je skôr negatívom, finále je totiž rýchlo odbité a záverečná kvázi odvaha tvorcov už toho veľa nezachráni. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Katastrofálně nezvládnuté hororové řemeslo. Tak takhle nějak bych v pár slovech shrnul snímek The Prodigy, jež Vás místo strašení a vyvolávání tísnivých pocitů bude spíše velmi úspěšně nudit. Atmosféra zde totiž vůbec nefunguje a při laciných "lekačkách" se pouze usmějete nad tupou naivitou tvůrců. Jediným kladem celého snímku tedy zůstává ústřední postava chlapce, která je v některých momentech vážně "creepy". Nic víc, nic míň. Škoda. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama