Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maraš (Miloš Biković) je na první pohled sympatický mladík. Nedávno se odstěhoval od rodičů a se svou dívkou Sofijí (Jovana Stojilković) si pořídil byt v centru Bělehradu. Srší energií a umí vydělat peníze. Bohužel, pouze nelegálně. Pracuje pro gang zlodějů aut, kterému šéfuje ostřílený mafián Car (Dragan Bjelogrlić). Ten se v branži udržel mnoho let díky své opatrnosti a díky tomu, že vždy ctil nepsaná pravidla mafie. Ve chvíli, kdy se stal dědečkem a začíná pomýšlet na "důchod", se ale díky Marašově neuváženému činu dostává do konfliktu s bělehradským narkobaronem Golubem (Nebojša Glogovac) i s policií, kterou Golub ovládá. Lehkovážný Maraš využil nečekané příležitosti a ukradl černý mercedes s bulharskou poznávací značkou. Tím dostal do problémů jak sebe, tak Cara a celý jeho gang. Na mercedes napěchovaný heroinem totiž netrpělivě čekal Golub... (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dle nadšených recenzí na csfd ( v době pořizování filmu měl přes 90% ) jsem čekal drsnou srbskou kriminálku z neokoukaného balkánského prostředí, ale dostal jsem bohužel naprosto průměrný thriller s jednoduchou zápletkou bez dějových zvratů. Neoukoukané prostředí se ale osvědčilo, takže na průměr si film sáhne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka z Balkánu, která si s Irishmanem utírá zadek. Příběh se zaměřuje na mladíka, který pracuje pro gang zlodějů aut, ale svůj gang i život ohrozí jakmile ukradne černý mercedes na který čekal Bělehradský narkobaron Golub a ten pro nalezení auta jde přes mrtvoly. Drsné a nepříjemné Balkánské prostředí, skvělé tempo, solidní herci, slušná porce násilí, skvělý záporák, korupce a parádní hudba. Velmi dobré. 8/10. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Srbská gangsterka o zlodějovi aut Marašovi, který ukradne Mercedes plný heroinu, takže začíná honička, kdy ho pronásledují mafiáni i zkorumpovaná policie. Nahlédnutí do bělehradského podsvětí mělo sice jednoduchý příběh, ale výsledkem byl svižný, napínavý film se skvělou atmosférou, hudbou a hereckými výkony. Zatím nejlepší film, který jsem v roce 2020 potkal. PS: Poláci a i teď Srbové (!) jsou schopni točit věrohodné gangsterky, tak proč to nejde tady? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu mou myslenku, ze by Marase s kradenym luxusnim mercedesem nebyl pro mafii a policii problem chytit drive, tak jsem videl naprosto uzasny thriller z balkanskeho podsveti. Neskutecne dynamicka podivana s hudbou, ktera do filmu sedi jako poklice na hrnec. Kdyby mi nekdo tvrdil, ze to natocil Danny Boyle, tak nereknu ani popel. Akce, napeti, atmosfera, kousek vtipu, zajimave postavy a vytecne herecke vykony. Jeden z nejlepsich filmu roku. Videno v ostravskem Minikine, 31 divaku. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Gangsterský, akčný, kriminálny príbeh poriadne hustý, nie len udalosťami, ale aj celým priebehom, že sa to ledva stíhalo vnímať. Hádam až v polovici sa dalo identifikovať o kom a čom všetkom tam išlo. Potom už Srbskému Jamesovi Bondovi Marašovi padala karta, ako v pokri, až do momentu kedy, Golubov plešatý zabijak s namierenou zbraňou na Maraša čakal, kým ho on zastrelí. Skvelá hudba, prirodzené postavy, divoká jazda a stupňované napätie až do poetického konca. K tomu potešila pôsobnosť skorumpovanej Polícii, baby a tým pádom, do akčnej kompletky nechybovalo temer nič. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. srpna 2018 na Filmski susreti Nis v srbském městě Niš. (Varan)
  • Nebojša Glogovac se bohužel nedožil premiéry. Zemřel na rakovinu několik měsíců po skončení natáčení. (ČSFD)

Reklama

Reklama