Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Éra nevedomosti vrcholí. Dnešná mládež nechce nič vedieť, nič poznať, nič nerobiť, len sa váľať pred počítačom alebo pozerať do mobilu a na tom akože zarábať. Celebritami sa stávajú nejakí nímandi, ktorí točia videá o hovne. Veď už je na pováženie, že filmári, ktoré točia nádherné dokumenty napríklad o zvieratách, oceánoch a podobne, majú menej pozretí ako nejaký debil Gogo a iní kokotkovia, ktorých videá majú nulový prínos i pre imbecila. Byl jsem Youtuber má ale zaujímavý poznatok pre mňa, že väčšina z týchto pseudo známych ľudí má drvivú väčšinu svojich fanúšikov od 6 do 14 rokov. To som naozaj zíral, keď tam jeden z takýchto videočurákov stál a okolo neho samé debilné deti žobrajúce o podpis. To musí byť super pocit mať za fanúšikov ľudí, čo ešte nevedia ani poriadne čítať. Nejeden kňaz by však v tom ale videl katolícke nebo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dokument pro fanoušky Jirky, ostatní se u toho unudí. Já nejsem fanda Jirky, takže jsem se ukázkově nudil. Dvě hvězdy dávám jen proto, že to je lepší než ta reklama na YouTube, ale i přesto to za moc fakt nestojí. U kravin si většinou píšu poznámky, co jsem si z filmu odnesl, naposledy jsem si je psal u dokumentu o Aporveru a tady jsem si je psal taky, tak se o ně podělím. A nejsem žádný neznalec, v youtuberech a youtube obecně se celkem vyznám. Nebudeme to okecávat, jdeme na to: Jirka Král patří k starším youtuberům? Průkopník byl přeci Crafák, MenT, Gogo atd. A ty úplně první dneska už nikdo nezná. MRShontey, neříká to dnešním děckám něco? Nenápadná reklama na Zetko. Tvorba na YouTube stoupla nahorů? No dobře, volání animovaným postavám ve tři ráno, trapné reakce na všechno možné, megatrapné pranky a každý youtuber má na svém kontě nejmíň jeden "rap song". To je kvalitní tvorba, ty vole... Je zajímavý, jak se youtubeři zprvu báli svých fanoušků a vyhýbali se metrům a obchodním centrům, jen aby je neviděli. Co jste čekali, že vám všem dají pokoj? Ty vole, ta reklama na Zetko tam je snad každé dvě minuty... Tak nebýt účasti ve Farmě (to byl taky super pořad...), nikdo Jirku nezná. V tom dokumentu vystupuje člověk, co má nad 45 let! On by ho fakt bez té Farmy nikdo nikdy neznal. Hrajeme si na umělce, máme film rozdělený na kapitoly! Leoš Mareš vylezl, proboha, kam se nenarve, já na něj už mám alergii... Jirka dobře personifikoval fanoušky na YouTube - nikdy neodpustí ani nejdrobnější chybu. Já bych ještě dodal, že jsou schopní se hádat několik dní o gramatické chybě. Záběr na garáž vrchol filmu, ten aspoň za něco stál. O odchodu z YouTube řekl hlavně svojí rodině, ale jeho máma to neví. Pořád ho to baví, ale nechá toho, aby měl supr čísla (milion odběratelů) a dobrý vzpomínky, protože kdyby pokračoval, mohlo by ho to přestat bavit a mohl by mít negativní reakce. Přeberte si tu větu po svém. Na tomhle kanále žádné video už nebude. Za dva roky čekám návrat Jirky, jelikož bez youtube je nic. Ta hudba v titulcích, to je dílo :D Unikátní děkování v titulcích jednotlivcům, občas to je celkem šílené. Tak, tady končí poznámky a zároveň dokument. Bylo to nádherné, někdo na YouTube skončil a natočil o tom dokonce film! Konec jedné youtube legendy - no a co, stejně jednoho dne odejdou všichni, jelikož ten trend nevydrží věčně. Všichni ti ve videu taky jednoho dne s natáčením skončí. A doufám, že aspoň jeden z nich natočí čtyřhodinový životopisný film o tom, jak začínal na youtube, ze začátku ho nikdo neměl rád a pak ho všichni milovali a teď končí. Btw, doporučuji si přečíst komentáře pod videem, spousta děcek tam brečí a vylévají si srdíčko. 2* ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Léto 2012. Nová show Farma na obrazovkách TV Nova, která mě jednoduše zaujala. Spousta různorodých tváří mezi soutěžícími, z nichž si většinu pamatuju dodnes. A mezi nimi mladý blonďák z Brna, kterého pár týdnů po finále celé show zcela náhodou nacházím na YouTube, jak zkouší mou oblíbenou hru Minecraft. Zjišťuju, že už má více dílů, že prostřednictvím natáčení onu hru teprve objevuje stejně jako já. A než se naděju, jeho kvalita stoupá, videa přibývají, tvorba se mění, já ji stále sleduju a jeho činy obdivuju. Oba stárneme, oběma se mění preference. Jemu v tom, čím chce lidi nadále bavit, mně v tom, co mě ve formě youtubových videí baví. A tohle všechno se táhlo a měnilo během dlouhých 6 let. Mně je 18, žiju v bezprostředním okolí lidí, kteří českou YT scénu totálně odsuzují. Já si ovšem jistá videa od vybraných tvůrců pouštím s chutí u večeře i jako dospělý člověk a jedním z toho mála, u jejichž obsahu jsem stále vydržel, je právě Jirka Král. Pro jeho upřímnost, nadnesenost nad nepříjemnými věcmi a vychytralost nad dnešmím světem ho obdivuju jako člověka a převážně jako influencera, který naši nejen českou komunitu ovlivňuje a motivuje tím správným směrem. Ovšem ne každý asi ještě dostatečně nedospěl, aby si to uvědomil. Patří ti velký dík Jirko. Svým posledním videem si se rozloučil důstojně a i se svými stále poměrně omezenými možnostmi jsi tímto dokumentem absolutně převálcoval pochybně přijaté Nejsledovanější, kteří přeci jen dostali podporu silnější produkce a distribuce do českých kin a posléze na nosiče. Když jsem dokument sledoval živě v premiéře, v žádném případě mě nenapadlo, že se objeví i zde v databázi. Tím jak je ale kvalitně zpracován a pro jeho poslání ho zde vítám všemi deseti a jsem nesmírně rád, že jej mohu ohodnotit. Jako třešničku na dortu tvorby jednoho skvělého influencera české internetové scény. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl žádné video od Jirky Krále, protože mě nikdy jeho tvorba netáhla a už od začátku jsem si k němu vytvořil určitý odpor. Tudíž jeho poslední video se stalo mým prvním a musím říct, že si opravdu speciálně na tomhle dali záležet. Pěkné barvičky, smysluplné vyprávění o životě za kamerou a chlebodárcem zvaný Youtube. Šest let určitě není tak dlouhá doba, ale je jasné, že se chtěl posunout někam dál a nebýt otrokem malých dětí, které jsou v dnešní době Youtubem hodně ovlivněné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si na Youtube pustil holku, ktera chodila po drogerii a davala rady co si lide maji koupit. To je moje jedina zkusenost s timto trendem a zadneho Youtubera z filmu neznam. Dokument mi prisel zajimavy a celkem dobre natoceny. O nametu si kazdy muze myslet sve, ale davat tomu odpad je na povazenou.-). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Poslední záběr se natáčel 12. 8. s Jirkou Králem na místě, kde natočil své první video na YouTube. Celý závěrečný monolog, který je použitý v dokumentu, se natočil na první záběr bez střihu. (don corleone)
  • Dokument překročil hranici jednoho milionu přehrání po 30 hodinách od zveřejnění. (don corleone)
  • V dokumentu se objeví i známý let's player s přezdívkou GEJMR, který dosáhl milionu odběratelů přesto, že se v žádném ze svých videí nikdy neobjevil. Natáčí bez webkamery pouze s hlasovým komentářem. Vůbec poprvé tak měli jeho fanoušci šanci ho vidět, i když otočeného zády ke kameře. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno