Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Brilantne natocena propaganda, ktera zase "chvili" bude psat dejiny. Zajimave, jake mj. delaji hrdiny z ukrajinskeho roma, ktery nikdy nechodil do skoly, ale umi udelat molotov ci prurez zivotem muslima, ktery se ocitl na Ukrajine, za kterou nevahal obetovat svuj zivot... Zde, vysoke hodnoceni vidim jako odpoved toho, co vas uci nebo pred peti, deseti lety ucili v dejepisu. Kazdopadne za tento "dokument" by se nemusela stydet ani Leni Riefenstahl, zde bohuzel chybi ta historicka hodnota... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tady se opravdu těžce něco komentuje. Nesmírně silný dokument, u kterého se mi často stalo, že už jsem nechtěl koukat dál. Je zarážející jak se něco takového může dít v dnešní době a tak blízko nás. Rozhodně chápu, že je všechno bráno jenom z jedné strany, ale nějak si nedokáži představit jaké argumenty by měla mít protistrana, aby toto všechno bylo ospravedlnitelné. Tvůrci shromáždili strašně moc autentických a opravdu drsných záběrů, které Vás rozhodně nenechají chladnými. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Jednostranná trapnost, která opomíjí, vše podstané: Co se připravuje ( před Majdanem...) https://www.youtube.com/watch?v=XGo8GHD1s-A Kolik ta ,,revoluce,, stála: https://www.youtube.com/watch?v=2y0y-JUsPTU Tady ty záběry vypadají zase třeba trochu jinat, že: https://www.youtube.com/watch?v=6v_VdFaTMo0 A jak vypadá situace teď? Myslím, že život Ukrajinců je o hodně horší než před revolucí. Jen oligarchové jsou na tom o něco lépe. Sláva dnešní Ukrajině:-):https://www.youtube.com/watch?v=54id_nQr0E8 P.S: Safra lidi, většina z Vás tady je mladých vysokoškoláků, vtloukají vám do hlavy ,,kritické myšlení,, tak co kdyby jste ho trochu používali a neplácali se tady v emocích... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově, a nepřekvapivě, tu převažuje čistě ukrajinský narativ. Jde spíš o rekonstrukci události, scházelo mi hlubší a širší zasazení. Celou dobu se hraje čistě na city, což je škoda. Ačkoliv tvůrci svoji práci odvedli dobře, tak za mě tu jsou tyto problémy. Byť chápu proč dokument takto vznikl a co bylo jeho účelem. Pokud se podívám na něj pohledem toho, jak moc se rekonstrukce událostí povedla, tak v tom případě by to nebylo zlé, spíš naopak. Ten širší kontext ale prostě chybí... ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, ktorý dokáže ísť pod kožu. Z globálneho pohľadu to asi nebolo jednoduché - ľudia za slobodu vs. Berkut a skorumpovaný prezident. Z pohľadu jednoduchého človeka to asi práve tak jednoduché bolo. A ruské kolaborantské štetky nech aj roztrhá od jedu. Slava Ukrajini! Herojam slava! 90% Netflix ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno