Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

Laku 

všechny recenze uživatele

Autentický a znepokojující dokument, když si uvědomíte, že takové věci se dějí v naší současnosti a v civilizované Evropě. Ještě příšernější když si uvědomíte, jaká to musí být naprostá bezmoc, jak lhostejná je okolní evropa a že i v novodobé evropské historii je boj s utlačováním tak náročný a bez jistého výsledku. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Jedni z nejstatečnějších lidí, co se nesklonní před ruskou tlapou a jsou ochotni za to umřít. Těžko uvěřit v jaké situaci se celkově nachází východní blok v 21. století. Bojím se jen toho, že ty nejhorší zvěrstva nás teprve čekají a bojím se, že Rusko si bude svoje bývalé sovětské země hlídat a jakákoliv forma odporu bude prolita krví. Je to aktuální téma, které by mělo strčit do kapsy všechny brexity a banality, které vidíme ve zprávách - důležité je, že i v tomto případě platí, že kde je snaha, soudržnost a naděje je i cesta. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, ktorý dokáže ísť pod kožu. Z globálneho pohľadu to asi nebolo jednoduché - ľudia za slobodu vs. Berkut a skorumpovaný prezident. Z pohľadu jednoduchého človeka to asi práve tak jednoduché bolo. A ruské kolaborantské štetky nech aj roztrhá od jedu. Slava Ukrajini! Herojam slava! 90% Netflix ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čistokrevně západním stylem točený dokument, takže ruku v ruce s dokonalou technickou vymazleností, u které si říkáte jak doprdele dokázali takové vizuálně nádherné a zároveň i obsahem děsivé záběry natočit, jde i těžké tlačení na patos a emoce. Jímavá hudba všude. Ale vadí to nějak? Jednostrannost dokumentu je samozřejmá, on nerozebírá komplexní situaci celé Ukrajinské politiky posledních třiceti let a její protichůdné proudy, ale opravdu "jen" ten Euromajdan, lidi kteří na něm byly, a brutální opresi ze strany prezidenta a jeho policejních speciálních jednotek. Dramaturgicky vynikající zachycení nezměrné touhy po svobodě tváří tvář masivnímu útlaku. A když vidím že se tu v komentářích objevují i zapálení milovníci konspirací se svými hovny, tak zaokrouhlím o hvězdu nahoru. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd už jenom kvůli těm trolům tady na ČSFD navzdory. Kvůli těm co mají krátkou paměť a myslí si, že Majdan spáchala Evropská Unie, že Červený Kříž jsou fanatičtí křižáci a proto je potřeba je vypálit a postřílet, co si myslí že je dobré mít vnitřní ozbrojené složky, které případně použijí odstřelovače na vlastní obyvatelstvo a těm co si myslí že surově mlátit, vraždit a unášet civilní obyvatelstvo je legitimní prostředek demokratické soutěže. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama