Reklama

Reklama

Dobrý život sokola Bendy

  • angličtina Good Mr. Benda (festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Citlivý portrét dědy Miroslava Bendy, zasloužilého sokola a obyčejného člověka s neobyčejnou vitalitou a ideály, odkrývá pomocí nostalgie i situační komiky příběh lidské houževnatosti a optimismu. Snímek má povahu časosběrného dokumentu – obsahuje rodinná videa i archivní filmové materiály. Do mikrokosmu vesnice Křenovice u Slavkova u Brna nás uvádějí dvě Japonky, jež se rozhodly Bendu navštívit díky jeho dlouholetému přátelství s univerzitním profesorem z Tokia. Společně s Bendou se divák přenáší na jedinou japonskou benzínku v Evropě, strahovský stadion i do New Yorku za americkými sokolkami. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (6)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Slivovice, víno ,pivo, slivovice, dechovka, sem tam Japončík, slivovice, slivovice.Sokol?O cvičení ani ň, o chlastu celej dokument.. ()

asdfasdf odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je tento dokument úplně o ničem a po celou dobu jsem se těšil na jeho konec. Nevím, proč dokument o českém sokolovi museli uvádět Japonci, o jeho působení v sokolu tam toho zas tak moc nebylo a celkově to na mě působilo velice nudně a nezajímavě. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Nic proti panu Bendovi, tento dokument je ale uplne o nicem. Minimum informaci o hlavni postave, tak i o Sokolovi. Jenom nejake preslapovani na miste, at uz na zahrade ci v New Yorku. Spise rodinny medailonek nez film pro bezneho divaka, ktery se chce neco dozvedet. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Na film jsem jako sokol vyrazil s chutí. Japonci a japonština mě velmi příjemně překvapila. Za mě hezký dokument o vitálním člověku žijícím pozitivní hodnoty. Jedinou výtku mám asi na třech místech k hudbě, tahala za uši a působila jak z hororu (scéna udírna a Americký park). Závěrečný záběr na okno a fasádu byl parádní! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Činorodý vitální sympatický skaut. Pobavilo mě jeho "Takové švestky je škoda jesť. Jsou to karlátka do štamprdla". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Světová premiéra proběhla 26. 10. 2018 na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. (BMW12)

Reklama

Reklama