Reklama

Reklama

Kluci

  • Švédsko Pojkarna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kim, Momo a Bella jsou kamarádky, které se potýkají se školní šikanou. Když ochutnají nektar bobulí tajemné květiny, netuší, že je rostlina dokáže proměnit v kluky. Kouzlo však může trvat jen jednu noc... (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Rover 

všechny recenze uživatele

Film s tolika nepřesvědčivými momenty, že to nebylo možné nechat bez odezvy. Originální myšlenka, poměrně sypmatické obsazení, výborná kamera a tradičně seversky kvalitní hudba (dočkali jsme se i, poněkud očekávaně, dvou songů od Fever Ray z The Knife) jsou přebity nelogickým chováním postav, do krajnosti dovedených kontextů a emocinální prázdnotou. Snaha udělat všechno co nejlepší byla do očí bijící, autorům k tom však nejspíše chybí dostatek zkušeností. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tyhle přeměny se většinou objevují v komediálním žánru, tak jsem byl docela zvědav, jak se s tím na Severu v rámci dramatu popasují. A žádná hitparáda. Nápad sice nebyl vůbec špatný a docela mě bavily i herečky, ale postupem času z toho byla čím dál tím víc cítit transgenderová agitka okořeněná pokusy o umělecké zpracování, což mi bylo obojí silně protivné. Svoje momenty to má a celkem se mi líbilo, jak hlavní hrdinky po noci strávené v chlapecké kůži začaly nabírat sebevědomí, ale podobných chvil bylo jako šafránu. Čekal jsem víc. 35% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci príbeh, ktorý možno pochopiť buď ako neskutočne citlivý pohľad na ľudskú sexualitu, alebo naopak ako genderovú propagandu. Až dodnes som otázky genderu považoval za podružné, resp. neveril som, že niekto môže mať kvôli svojmu pohlaviu naozaj neprekonateľné psychické problémy. Teraz už verím. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Divný film. Není špatné občas zapátrat, jak prožívají svůj sexuální vývoj současní dospívající, ale squatová komunita nesympatických puberťáků moc příležitostí k důkladnějšímu průzkumu moc příležitostí nedává. Zajímavý námět s kytkou, co ddokáže změnit holku v kluka, byl potlačen pomalým dějem a postavami, které se nemohou vyznat nejen v sobě. Postavy jsou veskrze nesympatické, ani k utlačovaným hrdinkám si nelze vybudovat nějaký bližší vztah, protože se prostě chovají špatně - a to v zásadě všechny, byť Momo a Bella pochopí, že přeměny v kluky nikam moc nevedou a raději si na to dávají pozor. Vlastně pro mě jediné zajímavé na Klucích je, že režisérka Alexandra-Therese Keinigová opět řeší svou klíčovou otázku ohledně sexuální identity jednotlivce, přičemž nejde jen o lesbickou tematiku. Homosexuální problematikou je prodchnut celý film, protože rozdíly mezi mužem a ženou se v podstatě stírají. Jenže... s tímto filmem jsem se prostě nějak nepotkal. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kozy jsou břímě, pinďouři šik? Co dřímá ve mě? Toť otazník." Pár chladných postřehů ze žhavého dabltématu: Severské holky těžší to maj... Kouzelná blizna produkuje bílý, rosolovitý LGBT nektar, vonící po vanilce. Švédští holkokluci nepláčou. Vystřelovací nůž je argument, gender negender. Být hrdým majitelem pinďoura imho ještě nezaručuje všeobecný respekt a pubertu na pohodu, bez šikany. Boys lost too, bloody hell! Ve finále mi ještě spadly do klína tři oříšky pro sexuologa amatéra. Kim líbající kámošku Momo byla teplá. Ok. Kim se zipem na těle byla transexuální, čili kluk v holčičím těle? Ok. Ale teď pozor! Kvízová otázka za 10 gender bludišťáků: Po hormonální léčbě a lékařkém zákroku se z teplé transsexuálky stane jaký kluk? Teplý nebo normální? Že by Kim využila "princip transsexuální nekontinuity homosexuality" (© Omnibus) a i po zákroku mohla drandit s Momo? Ostatně ta o to předběžně zájem projevila :-). Odpovědi do pošty, využiju je pro svou disertačku: "Evoluce bez poluce je oxymóron", aneb Matka příroda tu není pro srandu teplým králíkům! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Auto, které se učí Kim (Tuva Jagell) řídit, je česká Škoda Felicia. (vyfuk)

Související novinky

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do… (více)

Reklama

Reklama