Reklama

Reklama

Yao

  • Francie Yao
Trailer 1

Obsahy(1)

Třináctiletý Yao žije ve vesnici na severu Senegalu a je ochotný udělat vše pro to, aby se mohl setkat se svým hrdinou, kterým je Seydou Tall, slavný francouzský herec. Seydou je pozvaný do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu, a po prvé navštíví zemi, ze které pochází. Aby si mladý Yao splnil svůj sen, naplánuje útěk a sám překoná 387 kilometrů, které ho dělí od hlavního města. Herec je dojatý jeho odhodlaností a rozhodne se doprovodit chlapce zpět domů. Na prašných a nejistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že se přibližuje nejen k chlapcově vesnici, ale zároveň ke svým kořenům... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom,jak jeden kluk ze Senegalu měl štěstí.Které mu nespadlo do klína samo,ale musel se o něj sám zasadit.Taková pobídka:když se budeš snažit,učit,někam to dotáhneš!Postava Glorie byla až nechutná.Rozdílné kultury =někde ukazují šperkovnice a plné garáže, tady zabijí na počest hosta už tak vychrtlou kozu a nakrmí ho.To zvíře je pro ně zdrojem obživy.Tedy velmi ceněné.Dobrý koment napsal uživatel Ephemeris  4.3.2023. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príjemná záležitosť, o dosť príjemnejšia než som čakal. Prínosom je spoznanie senegalských reálií, život v Dakare a z môjho pohľadu ešte väčšie váženie si toho, že som pôvodný Európan. Omar Sy je ale výborný a prirodzený herec a dokonca v tvári aj veľmi dobre rozpoznateľný, čo nie je u tých novodobých Francúzov vždy pravidlom. Z filmu dýcha tá africká sloboda, dáva pocítiť tú africkú atmosféru aj kultúru, človek by si až povedal, že tam musí byť fajn život, až kým nepríde na to, že dobre sa tam majú len ľudia pri peniazoch a posluhovači režimu. Veď len taký islamský Senegal, ktorý je tu prezentovaný má 30% nezamestnanosť a to už nie je dôvod na žiadny vysmiaty africký taneček. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nestálo na naivní premise (fakt bych chtěl vidět, která celebrita by měla takový zájem trávit byť jen zbytek dne s náhodným dětským fanouškem, byť ano, aspoň se to ten film snaží nějak vysvětlit) a kdyby to nejzajímavější na celém filmu (Tallovo připomenutí vlastních kořenů) netrvalo jen posledních 25 minut, mohlo to být skvělé. Takhle to sice není vůbec špatné, pořád mě to bavilo sledovat a road movie z Afriky se také jen tak nevidí, ale většinu času to až moc připomíná nejklasičtější road movie rámec a ten to dlouhou dobu naplňuje, dokud si to konečně neuvědomí, že to celou dobu mělo potenciál říct a zobrazit něco většího a hlubšího, jenže si to vzpomene až ve chvíli, kdy je většina filmu pryč, takže to pak poněkud uspěchá a není to ono. Chtělo to učesat, víc dotáhnout a víc propracovat (včetně scén s Tallovou rodinou, kterých je tam málo a nic moc nám o ní neřeknou, takže spíš působí navíc), protože jinak to funguje solidně. Jen ne tolik na to, abych dal vyšší hodnocení. Silné 3* ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedutal, jak mě ten film uchvátil. Příběh z exotického Senegalu, kde plyne čas úplně jinak než v Evropě. Senegalští venkované, kteří jsou možná chudí materiálně, ale bohatí duchovně. Příběh o přátelství mezi slavným francouzským hercem a hochem ze zapadlého městečka na severu poblíž hranice s Mauretanií. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,017,253▐ Cestovanie niekoľko sto kilometrov naprieč Afrikou mladého junáka za filmovou hviezdou mohlo byt o niečo viac dobrodružnejšie, pestrejšie. Chýba tam moment, ktorý by viac strhol, upútal. Takto to je len taká všednejšia prechádzka planou pustou Afrikou. /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama