Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To, že skoro v každém horroru (hlavně americkém) musí hrát nějaké dítě/děti, považuju za degeneraci a degradaci tohohle žánru, protože kdo se pak asi může u takového filmu bát, že jo. Tady se to dá ještě jakž takž akceptovat, protože se jedná v první řadě o psychothriller, i když (hlavně ke konci) s mysteriózními a horrorovými prvky. Kdyby ona holčička bývala byla o něco míň nechutně roztomilá, neměla tak odporně roztomilou pusinku a očička a neajlavjúovala tolik svého dédyho, dám možná i čtvrtou. Líbila se mi klidná kamera, líbil se mi "escherovský" dům, líbila se mi Seyfried s Baconem a byl tam navíc i jeden dobrý vtípek ("It's English"). Ale ty hezounký roztomilý děcka mi v tomhle druhu filmů holt přijdou jako strašní kazišuci, takže jednou zkouknout a do koše s tím, repete už nebude. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jedné straně překvapivě slušný psychothriller s ne úplně špatným nápadem a dobrou atmosférou a na straně druhé pak film,který pokouší divákovu trpělivost a i přes krátkou stopáž se místy vleče a rozhodně nemůžu říct že by utekl jako voda.V rámci filmového covid sucha je to ale ok a kdyby všechny "béčka" byly takové asi bych se nezlobil...60% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář hororu, který podle mě především těží z castingu ústřední dvojice. Jenže ta mi jako manželský pár neseděla. Pouze jednotlivě. Bacon na svůj krásný věk vypadá dobře, ale já si říkala, že je na něj o půl mladší Seyfried, která v dobrém světle vypadá o deset let mladší, prostě moc mladá. A ještě když mají dítě. Vím, jsou to detaily, ale když se koukáte na něco, musíte tomu uvěřit. Jenže potom, co se dostanou do toho divný domu, nic se neděje. Uteče hodina z hodiny a půl a jediná věc, která se stane nesouvisí s dějem. Tj děda zjistí, že mladá ženuška zanáší a tak v tom divným domě zůstane sám se svou dcerou. A začnou ten dům zkoumat. Že je nějakej divnej. Takže přijde něco, co je jedna lekačka, který jsem se nelekla. Jedna divná cesta, která nikam nevedla. A už vůbec ne ke strachu. A najednou bylo deset minut do konce. Škoda. Na konci jsem si sice řekla, že pointa byla dobrá. Ale ta cesta k ní se nepovedla. Ale fakta jsou fakta. Koukla jsem na to jenom kvůli obsazení :( raději koukněte na film Ve vysoké trávě :) jediná dobrá věc na tom filmu byl poslední rozhovor úplně na konci. A já nebudu lhát vážně jsem nepochopila, zda co řekl byla pravda, nebo lež, aby udělal dobrou věc. Protože v ten moment mě mrzelo, že film nenatočil někdo jiný. Protože už jsme všichni viděli spoustu filmů, kde pointa vyšla najevo v posledních deseti minutách, ale to mě do té doby alespoň mrazilo. Tady ne... :( ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol zaujímavý, pričom i mysteriózne základy boli položené vcelku fajn. Tiež sa nemôžem ubrániť pocitu, že to malo myšlienku, takže nejde iba o duchovne prázdny horor. Na druhú stranu som čakal trochu lepšie hororové prvky. Tiež tu nefunguje chémia medzi postavami, aj keď Kevin Bacon hral celkom zaujímavo. Vcelku spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní drama o tom, že vlastní stín nás vždy nakonec dožene. Trojlístek Theo + Susanna + dcera Ella chce změnu, chvíli pro oddech, a tak si pronajmou v Anglii dům. I když má příběh pomalejší rozjezd, z drobných náznaků je jasné, že něco není v pořádku. Kdo z manželů dům na internetu skutečně našel? Mohou se Theovy noční můry stát skutečností, nebo zůstanou v říši fantazie? A proč vůbec Theo trpí úzkostnými stavy spojenými s nočními děsy? Tajemství, které si úzkostlivě střeží, začíná postupně prosakovat na světlo. A pak ten dům! Dům, co stojí na domu, který byl postaven na domu, co stál na domu, jehož základem byla kdysi věž, postupně ožívá a temnota se zdá být na dosah. Místy příjemná pochmurná atmosféra, solidní kamera, slušné herecké výkony, které táhne K. Bacon. Konec mě potěšil. Nic pro spěchající a milovníky třeskuté akce - 3,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen na základě stejnojmenné knihy „You Should Have Left“ od Daniela Kehlmanna, která vyšla v roce 2017. (SONY_)
  • Keď sa Theo (Kevin Bacon) pozrie na telefón svojej manželky, vidíme, že poskytovateľom siete je EE. Kevin Bacon je tvárou EE a vo svojich reklamách vystupuje od roku 2012. (Pat.Ko)
  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama