Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.), Kenneth Bianchi (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům je zjevně nadbytečná vizuální stránka, celý dokument táhne audio. A nakonec jde především o klouzání po povrchu, kdy samotný dokument fascinovaně rekapituluje fascinující historku, ale příliš jí nejde pod kůži. Samozřejmě, že to má kus působivosti, Ted Bundy se vždy uměl vežrat člověku do povědomí, ale tenhle dokument k tomu moc nepřidává. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Síla dokumentu není v nahrávkách, ale v mravenčí práci, kterou museli odvést tvůrci. Bundy pokračuje ve své hře a sám žádné vysvětlení nenabídne. Díky dobovým materiálům v podobě zpráv, novin, rozhovorů a soudních procesů se však divák ocitá v centru dění. Před kameru se navíc podařilo dostat mnoho důležitých postav případu. Už jen kvůli hromadě husarských kousků, které obávaný šílenec předvedl, to stojí za vidění. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se Netflix dal do takovýchto minisérií :) Stojí to za to, i když já o Bundym viděla už mnoho dokumentů - tento je přeci jen něčím jiný. Je to tak zvláštní slyšet ho na těch nahrávkách, vidět ho na těch nahrávkách a zjistit, že někdo chce v životě takovou pozornost, že si za tím jde doslova přes mrtvoly. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Moje informácie o Ted Bundym pozostávali z dvoch odsekov wikipédie, aj to zbežne. Moje povedomie o ňom končilo pri mene. Joe Berlinger mi v necelých 4 hodinách prehľadne a zároveň strhujúco vysvetlil a ukázal, kým tento navonok príjemne pôsobiaci muž bol a prečo sa o ňom hovorí dodnes. Je až neuveriteľné, koľko materiálu mali tvorcovia k dispozícii. Celý portrét dotvára aj vykreslenie spoločnosti v danej dobe a pár pálčivých zamyslení. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokument složený s ústřižků života toho nekrofilního kripla plus rozhovory se zúčastněnými. Dobře zpracováno. Akorát trochu natažené, v podstatě v posledním díle k závěru se dozná k nekrofilií a vraždám, obviní z toho rozmáhající se pornoprůmysl a dokumentaristi tím ukončí sérií, což je trochu mrzuté. Myslím, že tohle šlo trochu osvětlit. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama