Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! :D Čínske trikové veľkochujoviny vysoko prokonávajú tie americké nielen v stupidite, odťažitosti od postáv, ale hlavne v kvalite trikov. Napriek tomu je to celkom zábava, odsýpa to tak rýchlo, akoby to zostrihali z dvakrát takého dlhého filmu. Viem si celkom predstaviť, že na papieri to vyznievalo ako originálna a vedecky dobre premyslená sci-fi (napokon, je to od "toho Číňana, čo dostal Huga za Problém troch telies"), ale takto sfilmované je to absolútny trash. :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stručně a výstižně? Je to bestiální hovadina, ale moc hezká, záživná a s vysokým koeficientem relaxačního účinku (aspoň na mou psýchu). A výhrady? Kamera by nemusela ve vypjatých scénách tolik skákat a stopáž mohla/měla být kratší. Ovšem promine-li tolerantní divák ještě i tucty pavědeckých lapsů ve scénáři, jako třeba zničehonic prudce vzrostší gravitaci Jupiteru (Země letící vesmírem a zapálení Jupiteru je samozřejmě v poho), jedná se o prvotřídně oddechové, vizuálně opojné scífko, no a aspoň já osobně podobná béčka s áčkovou výpravou zbožňuju. A ani neprskám nad nějakým tím patosem a melodramatickými šablonami, protože je to natočeno s podobným typem nadsázky, jako třeba můj oblíbený opus 2012. Jen záchrana lidstva neleží tentokrát na bedrech Amíků, nýbrž uvědomělých altruistických Kitájců. Dočkáme se rovněž jednoho šokujícího překvapení - podle schématické mapky Země na displeji Mezinárodní vesmírné stanice dojde dle tvůrců v budoucnosti k opětovnému sjednocení Súdánu, což mi způsobilo závratnou radost! A film taky mimo jiné nastoluje jednu obzvlášť složitou, existenciálně závažnou otázku, na kterou popravdě neumím jednoznačně odpovědět: Nasadili byste si v ohrožení života na hlavu přilbu, i když byste v ní měli brutálně nablito? ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbý! :-D Představte si Wericha, jak to nadšeně říká. Ano, tak nějak jsem to vnímal i já. Čínská kultura má úplně jinak nastavené mantinely z hlediska vkusu i míry, třeba míry cynismu (v americkém filmu by třeba nikdy nebyl při tklivé scéně vzpomínající na pohřebky matky záběr do kremační pece). Jinak scénář je jako Frankenstein, posbírány jsou kusy hollywoodských filmů na toto téma a je to celé sešito horkou jehlou, postavy jakbysmet. Komický popleta vzor Jar Jar Binks, Rus s vodkou, vzdorovitý teenager, a jeho komplikovaný vztah s otcem, který se... atd. To vše je opravdu schematické, čouhá to jak sláma z bot a je to vážně "strašně blbý". A pak je tu námět, který na první dobrou vypadá ještě stokrát blbější, než vše ostatní. Opět jde však jen o tu míru. Číňani se s tím prostě nemazali. Když sci-fi, tak pořádnou. Není to ani tak SCI-fi, jako spíš sci-FI, ale zase proč ne? Pokud jsem dal Armageddonu tři hvězdy, zde musím jít na podprůměrné dvě, ale nebudu na tento film vzpomínat nějak ve zlém. Minimálně za odvážnou myšlenku, což do sci-fi patří, si úplné zapomenutí nezaslouží. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Číňania sa rozhodli, že čo sa týka nezmyselnosti zápletky, tak prekonajú Emmericha, predovšetkým Moonfall a Deň potom. A podarilo sa. Avšak zábavný potenciál to skôr zvyšuje, ono je to dokonca lepšie nakrútené a vizuálne pôsobivejšie ako posledný Emmerichov spektákel. Čo sa v ktorom momente v tom bordeli deje, nie je podstatné, postavy si aj tak budete pamätať asi len vďaka tomu, že jeden je blond a ďalší je starší, prípadne Rus alebo Francúzka. Postupom času sa začne umierať a kto sa bude vyznať v tom, kto práve umrel, si zaslúži nejakú špeciálnu pochvalu. Je to non-stop akčné, výprava a triky ma presvedčili, príbeh je krásne guilty pleasure. Keď už vieme, že slnko nás pohltí o 5 miliárd rokov, tak by som nevidel problém v tom, ak by sa aj dej odohrával v tomto čase. Ale tak to možno zase sfilmuje Roland. 70% ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Opět neskutečně podhodnocený čínský film. Jak jinak na tomto webu. Za mě je to velmi dobré Sci-fi u kterého jsem se bavil. Mě se třeba líbí na tomto filmu, že Číňané neříkají světu, že oni jsou ti nejlepší, ale jsou to normální lidé a lidé jak víme dělají chyby. Zároveň je ve filmu i takové skryté poselství, že si země a národy mají pomáhat a že jedinec sám nic nezmůže a ať se vám to líbí nebo ne, něco pravdy na tom je. Jinak já osobně jsem velkým odpůrcem CGI počítačových efektu, vyrostl jsem na loutkách a poctivé filmařské práci a dodnes jsem se s tím nesmířil kam se filmový průmysl ubírá. V tomto filmu ale musím uznat, že mě to nějak nevadilo asi proto, že u Sci-fi to člověk lépe příjme. Třeba u Opičího Krále 3 jsem z toho byl až znechucený jak to bylo špatné a všude a vůbec to do toho světa nepatřilo. Závěrem dodávám: Kašlete na zdejší hodnocení! Lidé tady dávají 1 hvězdu či odpad jen z určité pózy. Film je ale úplně v pohodě. Jediné malinké mínus bych měl, že toho Jacky Wu ze svého repertoáru mašiny na zabíjení moc nepředvede, ale tak nejsme v Kung Fu filmu, že:-). ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)
  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama