Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jacky Wu má rozhodně talent na hledání finančně úspěšných projektů. Po Wolf Warrior 2 si vybral další úspěšný kasovní trhák, ale samotná kvalita filmu za moc tentokrát nestojí. Čína se rozhodla natočit své první velké Sci-Fi a zkombinovala Gravitaci s 2012 a je to takový nečekaně nezábavný mišmaš s celkem schopným CGI, ale po akční stránce nevyužité a příběhově to taky nijak nevybočuje, spíš vykrádá starší známější Sci-Fi. 50% ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Skvelým lákadlom k zhliadnutiu je originálny nápad a chválitebné vizuálne spracovanie (až na pár výnimiek, kedy film pripomínal truck simulator). Očakávateľnou bola aj obrovská odvaha, sebaobetovanie a globálna spolupráca v rámci vyššieho dobra, pričom ku koncu sa to začalo dosť preháňať a skĺzavať do utopického žvástu. Lenže po tejto chvále prichádza jedno neuveriteľne obrovské ALE! A tým je vedecká stránka filmu. Už po prvej úvodnej minúte som sa chytal za hlavu a vytrhával si postupne jeden vlas za druhým. Po hodine, keď som skoro oplešatel, prišla z čistého neba posledná rana, ktorou bola myšlienka zapáliť Jupiter a vychýliť Zem z jeho gravitačného vplyvu. Po tomto som mal už aj ja dosť, a tak celkový dojem zhrniem veľmi jednoducho. Ak by sa Hawking pri každej sprostosti v hrobe obracal, vyprodukoval by toľko energie, že by ho mohli na jeden Earth motor rovno pripojiť... ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Velký, hloupý, občas směšný ale slušně zábavný postapo blockbuster z velké Číny je mnohem snesitelnější než tamní epické fantasy eposy či ulítlé scifi ságy. Tahle mentalita nemusí sednout každému, takže chápu zdejší rozčarovanost - za mě ale úplně okay produkt. Samozřejmě nelze srovnávat s USA produkcí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich made in China. Zápletka jako od moderního Julese Verna, leckdy příliš okaté, ale pořád působivé digitální triky, katastrofická budoucnost se spoustou pěkných nápadů, jedna scéna vypůjčená z toho filmu, jiná z jiného... A k tomu kvanta hrdinů, z nichž o většinu mi ale tak nějak ani trochu nešlo, což určitě tvůrci nezamýšleli. Ale bavil jsem se. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $5,875,487Tržby Celosvetovo $699,760,773▐ Strašný mišung, katastrofický film skoro doslova, vypadá to a ka akoby mal Emmerich fakt ešte o niečo horší deň pri natáčaní jeho 2012. Fakt mimo celé to išlo. /35%/ ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)
  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama