Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

majec4 

všechny recenze uživatele

Paci sa mi ten mega Sci-Fi namet. Je to sice miestami nelogicke, ale bavil som sa. Vo filme sa vkuse nieco deje, niekedy az zrychlenym tempom. Niektore sceny su neskutocne (odcerpavanie atmosfery Jupiterom je podla mna epicke), ine ma neoslovili kvoli zvlastne vyzerajucej grafike. Vidiet ze to je ina kultura, k niektorym procesom v deji sa pristupuje inak ako pri USA produkcii. Raz za cas takato vzorka z ineho sudka nezaskodi. Predloha musi byt celkom pecka. Zaujimal by ma hlavne koniec, podari sa to? Hodnotenie tohto filmu mi pride sice kus prisne, ale viem to pochopit. Na tento film osobne asi len tak lahko nezabudnem. Za mna 3,5*. Dovod je ze niekde v strede som si uvedomil, ze ma caka este hodina a ja som mal pocit ze by to uz mohlo pomaly aj koncit. Scenar by som kus zvolnil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jacky Wu má rozhodně talent na hledání finančně úspěšných projektů. Po Wolf Warrior 2 si vybral další úspěšný kasovní trhák, ale samotná kvalita filmu za moc tentokrát nestojí. Čína se rozhodla natočit své první velké Sci-Fi a zkombinovala Gravitaci s 2012 a je to takový nečekaně nezábavný mišmaš s celkem schopným CGI, ale po akční stránce nevyužité a příběhově to taky nijak nevybočuje, spíš vykrádá starší známější Sci-Fi. 50% ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbý! :-D Představte si Wericha, jak to nadšeně říká. Ano, tak nějak jsem to vnímal i já. Čínská kultura má úplně jinak nastavené mantinely z hlediska vkusu i míry, třeba míry cynismu (v americkém filmu by třeba nikdy nebyl při tklivé scéně vzpomínající na pohřebky matky záběr do kremační pece). Jinak scénář je jako Frankenstein, posbírány jsou kusy hollywoodských filmů na toto téma a je to celé sešito horkou jehlou, postavy jakbysmet. Komický popleta vzor Jar Jar Binks, Rus s vodkou, vzdorovitý teenager, a jeho komplikovaný vztah s otcem, který se... atd. To vše je opravdu schematické, čouhá to jak sláma z bot a je to vážně "strašně blbý". A pak je tu námět, který na první dobrou vypadá ještě stokrát blbější, než vše ostatní. Opět jde však jen o tu míru. Číňani se s tím prostě nemazali. Když sci-fi, tak pořádnou. Není to ani tak SCI-fi, jako spíš sci-FI, ale zase proč ne? Pokud jsem dal Armageddonu tři hvězdy, zde musím jít na podprůměrné dvě, ale nebudu na tento film vzpomínat nějak ve zlém. Minimálně za odvážnou myšlenku, což do sci-fi patří, si úplné zapomenutí nezaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem – mazec. Číňani doslova epicky zfilmovali povídku současně nejúspěšnějšího čínského sci-fi spisovatele, který stojí za trilogií Problém tří těles. A jelikož tuto trilogii mám aktuálně rozečtenou a jedná se o těžkotonážní technologické skvosty, nápad jsem kvitoval rozhodně s nadšením. Počítejte tedy s absolutním hard ci-fi námětem, do kterého ale tvůrci pro výrazný komerční úspěch vměstnali pár „haha“ momentů na úrovni českého Kameňáku nebo Babovřesek. Digitál je ale epický. Celá řada záběrů by si zasloužila zarámovat a navždy na ně nezapomenout. Když tedy přijmete námět a přijmete i pro laika nelogičnosti, které Vám tam úplně nevysvětlí, tak si myslím, že nemůžete nebýt nespokojeni. Tři hvězdy dávám hlavně proto, že film je určen především čínskému publiku a čínské nátuře. Některé jejich expresivní vyjadřování jsem úplně nedával. Zbytek ale pecka. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No hej, lebo Brjúsov Armageddon bol postavený na reálnych vedeckých základoch.. Myšlienka, že keď planéte hrozí záhuba a ľudia sa neodsťahujú zo Zeme, ale rovno SO ZEMOU, je interesantná. Zápletkou je potom kixs pri medziplanetárnom slalome, čo nutne vyústi do post - postapo - apokalypse. A prosím, ako pri 99,68% ve-fa, nepoďme tu riešiť implementáciu výsledkov Hawkingových teórií Einsteinových rovníc gravitačného poľa (nech už táto veta znamená čokoľvek), ale zamerajme sa na pointu, ktorou je zaujímavé a hlavne zábavne podané scifko, kde tie 2 hoďky zmiznú ako atmosféra Zeme v gravitačnom poli Jupitera. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)
  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama