Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! :D Čínske trikové veľkochujoviny vysoko prokonávajú tie americké nielen v stupidite, odťažitosti od postáv, ale hlavne v kvalite trikov. Napriek tomu je to celkom zábava, odsýpa to tak rýchlo, akoby to zostrihali z dvakrát takého dlhého filmu. Viem si celkom predstaviť, že na papieri to vyznievalo ako originálna a vedecky dobre premyslená sci-fi (napokon, je to od "toho Číňana, čo dostal Huga za Problém troch telies"), ale takto sfilmované je to absolútny trash. :) ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

S prominutím, opravdu jenom Čína může vymyslet něco takového. Pomiňme to, že celá ta myšlenka je tak bizarní, až to bolí a zaměřme se na tu filmografickou část. Tam mě zklamali otřesní herci, kteří snad ani neviděli hereckou školu. Na druhou stranu rozhodně překvapí vizuální zpracování, které je zvládnuté, až na pár výjimek, celkem dobře. I tak je to ale jenom film pro magory, kteří jsou ochotni obětovat skoro dvě hodiny svého času TOMUTO. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Asijská blockbusterová třaskavina, která se toho nebojí a sype na diváka od začátku jednu atrakci za druhou. Bohužel sama sobě občas nestačí ve kvalitě triků a hlavně se bere smrtelně vážně, takže naší planetu na procházce kolem Jupiteru má divák opravdu vztahovat k možným budoucím scénářům. Vypravěčsky přeplácané a užívající úsměvné zkratky (voiceovery trhají uši), ale zase natočené se zápalem a dostatečně vynalézavě, aby se ty dvě hodiny daly ve zdraví snést. Pro jednou zajímavé východní zpestření.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasmagorie, která má parádní vizuál, ale příšernej scénář a postavy. První půl hodina mě baví, bylo to epický, katastrofický a dost vysvětlující. Bohužel potom se to změní v nezajímavou podívanou s blbými postavami, kterým jsem přál hrdinskou smrt hned v úvodu, jenže tam bohužel byly až do konce. Čína očividně triky umí, ale nezvládá to ostatní. Jsem Evropan, takže to určitě není tak úplně pro mě (Asie z toho musí být na větvi), ale nějakou alespoň trochu zábavu mi film mohl poskytnout. A já se hodinu a půl nudil, ztrácel se o co se kdo vlastně snaží a (upřímně) nevěděl kdo je kdo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Blockbustery bývají na efekt, masové, občas nelogické a naivní. Toto je čínský blockbuster, takže ve všem ještě trochu víc. Ale není to nekoukatelné, protože to má zajímavý základní nápad (protože Slunce vyhasne, vydá se Země na cestu do jiného hvězdného systému a lidstvo do té doby před smrtelným mrazem uteče pod zem, zatímco vědecká stanice letí dopředu a monitoruje stav - problém však nastane, když se Země přiblíží nebezpečně blízko Jupiteru). Souhlasím s diskutujícím jménem Niktorius, že kdyby toto udělali Rusové, vypálilo by to hůř. Vůbec - za poslední rok je to už třetí čínské sci-fi, které jsem viděl. Vůbec ne zlé. Můj dlouhodobý názor, že Asie neumí sci-fi, se začíná rozpadat. Trailer https://www.youtube.com/watch?v=0TDII5IkI3Y ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)
  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno