Reklama

Reklama

Furie

(festivalový název)

VOD (1)

Když jí dceru Mai unese gang obchodníků s orgány, bývalá gangsterka Hai (Veronica Ngo) je nucena vrátit se k násilnému životu zločince. (Netflix)

Recenze (37)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná vietnamská rubanice v čele se sličnou Veronicou Ngo, která se role ujala s tou správnou vervou. Není to absolutní top martial arts přehlídka, ale to nemění nic na faktu, že souboje byly efektní a nepřekombinované. Jako správná milující matka se Hai vydala hledat svou unešenou dcerku a oprášila své staré řemeslo, na které tak úplně nezapomněla a z fleku by mohla znovu kariérně růst namísto sběru rýže na venkově. Milá akčňárna fakt, a tím, že pochází z této ne zrovna kinematografické velmoci (přizná se, že nevím o jiném vietnamském filmu, který bych doposud viděl), si získává o to víc mých sympatií. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co to vietnamští soudruzi v jejich zemi dopustili? Tohle že je dnešní vietnamská realita? Vydírání, vymáhání dluhů, prostituce, únosy dětí na orgány, nadvláda gangů... no potěš prso. Ještě přejmenovat Saigon zpátky na Saigon a po budování socialismu nezůstane ani stopa. Každopádně na vietnamskou "rozvojovou" kinematografii slušná práce. Je ovšem otázka, nakolik to je film vietnamský a nakolik zahraniční (minimálně co se know-how týče). Ale to je úplně fuk. Spíš mě dost zklamala středoproudová šablonovitost děje a hlavně krotkost řežebných scén. Krve je pomálu a mrtvoly se dají spočítat na prstech. Abych hodnotil výš, musela by matka-mstitelka svoje nepřátele natvrdo filetovat sekáčky a párat noži, namísto kopání a bušení pěstičkami. Aspoň že odkráglovala tu hnusnou mužatku. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je unesena malá dívka, ale ukáže se , že je omylem unesen někdo jiný. Její matka je bývalá drsná vedoucí gangu a udělá vše pro to, aby dceru přivedla zpět domů. Hodně šťávy je vymačkáno z energických honiček a roztomilých bojových scén. Příběh je jednoduchý a předvídatelný. Dobře vystaveny emoce vztahu matky a dcery člověka vtáhne. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

S ženskými mstitelkami jako by se v poslední době roztrhl pytel. Po Jižní Koreji povstala jedna i ve Vietnamu. Fúrie sice nepřináší nic nového, příběhů o únosech dětí bylo natočeno již několik, přesto se mi to líbilo. Na Vietnam měl film propracovanější scénář, nešlo jen o bitky, mělo to spád, rychle odsýpalo a nenudilo, povedená akce, sympatické postavy a zajímavý prostředí. Oproti Koreji a Číně to zas bylo něco trošku jiného, neokoukaného. Přeloženo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční snímek s provařenou zápletkou, který stojí a padá s hlavní představitelkou,  všichni ostatní jsou viditelně jen komparz. Režisér Le-Van Kiet o pár let později natočil mnohem povedenější akční jednohubku, ale potenciál naznačil už tady a to zejména v bojových sekvencích. Zřejmě byla sice striktně zakázaná krev, která by všemu dění  dodala větší šmrnc, ale přesto se není za co stydět.  Finále s šéfkou gangu pak svou zábavností míří i k metám nejvyšším. Mezi souboji je to však docela bída, kterou lehce prosvětlí jen líbivá kamera a vcelku neotřelé vietnamské prostředí. Zejména přesun z venkova na město zaujal. Jako dokument z dříve vcelku uzavřené země tedy rovněž zajímavé.   Sice odřené tři, ale vlastně té hodiny a půl nelituju a na prequel asi taky mrknu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Ho Či Minovu Městu ve Vietnamu. (BMW12)
  • Furie je první vietnamský film uvedený v amerických kinech. (radecacek)
  • Vietnam vybral tento film do nominace na Oscary 2020 za cizojazyčný film. (radecacek)

Reklama

Reklama