Reklama

Reklama

Když chlapec potká dívku

  • Francie Boy Meets Girl (více)

Obsahy(1)

Paříž, noc, Bowie, Barbara, metra, mosty. Pokus o vraždu. Nevěra. Alex, Mireille. Ještě se neznají. Přesto ji již miluje. Příliš pozdě... První celovečerní film Leose Caraxe. První epizoda z "Alexovy trilogie" (před "Mauvais Sang" a "Les Amants du Pont-Neuf"). (Dan)

Recenze (27)

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Tak tento film otváral Cinematik v Piešťanoch. Bol to môj prvý filmový festival a očakávanie boli všeliaké. Už vopred som tušil, že toto bude niečo vysoko umelecké a ťažko pochopiteľné. A mal som pravdu. Oceňujem síce kameru a strih, ale príbehom a celkovým dejom som bol sklamaný. No čo vám poviem. Nuda! Veľmi rozvláčné nič. Často som nemal páru čo sa deje. Viem, že toto nie je film ani zďaleka pre mňa, ale čakal som aspoň niečo. Hocičo. Tento film však vo mne nič nezanechal. Môže byť, že iní si tu nájdu niečo viac a preto nemôžem dať menej ako 2*. Leos Carax, rozhodne takto kamaráti nebudeme! P.S. Čo mi hneď však udrelo do očí bol pinball Black Hole, s ktorým je isto oboznámený každý dobrý subscriber Classic Game Room na youtube. To bola celkom príjemná náhoda. Cinematik 2012 ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Debut a hned takový zásah. K emotivně laděnému bloumání režisérova ( následně stálého) alter ega noční Paříží je nutné být naladěn na stejnou strunu. Napadá mě přirovnání ke Godardovu U konce s dechem, poetikou i návazností na francouzskou novou vlnu. Podivné to bylo, jako sen, který se vybaví brzy ráno.. ()

Kervorkian 

všechny recenze uživatele

Keď teraz uvidím zamilovaný pár ako sa bozkáva, tak im hodím pár korún za pekné predstavenie, falošnú hru, ktorá sa pravdepodobne skončí sklamaním, bolesťou, klamstvom. Trochu som sa cítil, akoby Carax preniesol moje vnútorné myšlienky, ktoré nedokážem zapísať, na plátno. Aj napriek tomu, že má farbičky, nechal svet čiernobiely. Možno to bolo celé podivné, ale svet je plný podivínov, len sú ticho.. // Problém so samotármi je ten, že vlastne nie sú nikdy sami. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá výpověď, vztahy mužů a žen, jak jsme je ještě neviděli. Carax má osobité vidění, mě velmi blízké a čitelné. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

První z těch emotivních příběhů o Alexovi a jeho láskách. Velmi působivě vykresluje emoce hlavních hrdinů, absurditu jejich životů. Je dobré se jen tak nechat unášet a moc to neřešit... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Řadou kritiků vysoce ceněné dílo zrcadlí kromě nitra tvůrce němý film, expresionismus, francouzskou novou vlnu, punk a postmodernu a je zahleděné do existenciálně-novoromantického stesku, sebe sama a své formální elegance. Po většinu času jsem se nudil, poselství, které by stálo za řeč, jsem nezachytil. Lavantova tvář - svět pro sebe. ()

Reklama

Reklama