Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série)


Jibaro (S03E09)

(epizoda)
  • USA Jibaro

VOD (1)

Obsahy(1)

Hluchý rytíř a mytická siréna si spolu skočí tanec smrti. Osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství. (Netflix)

Recenze (73)

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z omalovánkovýho Avatara se mohli všichni posr*t, jak je prej inovativní a technologickej zázrak a bůhvíco ještě. Přitom nic zas tak průlomovýho nepřinesl. A když se objeví něco fakt revolučního, CGI skoro k nerozeznání od reality, s promakanou fyzikou, tak lidem najednou hrozně vadí "divoká kamera". ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love, Death & Robots prozatím končí epizodou, která bude nejspíš budit ty nejrozporuplnější emoce, já se naštěstí můžu stavět na tu stranu barikády, která nebude hanit a nadávat, ale spíše chválit. Kdybych do teď neviděl nic podobně netradičního, asi bych kroutil hlavou, takhle jsem ale dokázal ocenit nejen stylizaci, ale hlavně finální soundtrack! ()

Reklama

Loretta 

všechny recenze uživatele

Tak abych tady naředil místní trudomyslnost, za mě nejlepší díl série. Čtu tady, že se to koncepčně nehodí, je to zmatené, nelíbí se kamera… Koncepčně to sedí skvěle, máme tu konflikt s tajemnou bytostí, skvělou animaci, rozporuplnou hlavní postavu i finální katarzi a pomstu. V čem to jako nesedí pro LD&R? Kamera je přesná, drží stylistických záměr (skvěle vidět v opakujících se záběrech přivolávání mužů, kdy kamera vždy od sirény odjede, a v dalším střihu se muži přibližují). Mizanscéna, hlavní představitelka a její kostým, to vše je do detailu skvěle ladící. Celá povídka je vizuálně (a záměrně) rušivá, tématem zneužití provokativní a i pohybová stránka a taneční prvky jsou prvky maximálně zvýrazňující soulad okázalé, ale zároveň velmi nepříjemné podívané. A vlastně pak ani nevadí, zda sledující divák vnímá téma příběhu o dobývání jižní Ameriky conquistadory, jejich plenění zlatých pokladů a drancování divoké země, nebo se jen spokojí s časově a místně nezařazeným příběhem o siréně a rytíři.  Bravo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nemastný a neslaný závěrečný díl o hamižnosti a krvavé ceně, kterou je člověk ochotný za zlato zaplatit. Na zpracování určitě oceňuji obrovskou odvahu a originalitu, nicméně mě roztřepaná kamera neskutečně srala a o zvuku ani nemluvím. Působilo to rušivě a místy až otravně. Byl jsem docela vděčný za krátkou stopáž. Zvolenou technickou stránku bych v delší stopáži duševně nedal. Nejeden epileptik by se u toho utřepal a udávil k smrti. Své fanoušky si to však asi najde. [64 %] ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa jeden z naj dielov série a moje osobné Vol. 3 zjavenie - ten jeden diel, čo zanechá najvýraznejší dojem. Krutý, dojemný, mystický, poetický, originálny, rozprávkový, realistický, krásne animovaný - zmenu od klasických námetov a štýlov v poslednej epizóde vítam a oceňujem. Jibaro je spracovaním niečo nečakané a nové. Najlepšie zakončenie Volume 3, aké som si mohla želať. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama