foto

Tim Miller

  • nar. Fort Washington, Maryland, USA

Biografie

Režisér Tim Miller se začlenil mezi vyhledávané režiséry díky postavě a filmu Deadpool, do které se vtělil hlavní představitel Ryan Reynolds. Film sklidil úspěch především díky mladé generaci. Filmová postava totiž oplývá díky mutaci nejen výstředními schopnostmi, ale také smyslem pro humor. V témže roce Miller vzal práci pro Sony Pictures jako výkonný producent celovečerního filmu Ježek Sonic. Avšak Tima Millera neopustili režisérské choutky a v roce 2019 zrežíroval film Terminátor: Temný osud.

Miller má rád mimo jiné knihy, které ho jistě inspirují pro jeho talentované přenesení textu na scénu. Je ženatý s manželkou Jennifer Miller a mají společně dceru Indigo Rose Miller. Společně žijí v Los Angeles. V roce 2004 dostal ocenění Academy Award for Best Animated Short Film a v letech 2008, 2010, 2011 byl nominován pro cenu Visual Effects Society Awards. Miller mimo jiné dostal i další ocenění, která však nenahradí sen jako každého režiséra, a to ocenění v Oscarové podobě.

ČSFD.cz

Režijní filmografie

Filmy

2020 Neuromancer
2019 Terminátor: Temný osud
2016 Deadpool
2003 Rockfish
2002 Aunt Luisa

TV seriály

2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
Ice Age (S01E16)

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Džentlmenský duel
2003 Rockfish

TV seriály

2019 Love, Death & Robots (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Love, Death & Robots (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (10)
2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
Secret War (S01E18)
Alternate Histories (S01E17)
Ice Age (S01E16)
další epizody (18)

Herecká filmografie

TV seriály

2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Delinquent (S12E23)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Confidential (S11E15)
Savior (S11E14)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Perverted (S11E09)
Sugar (S11E02)
Selfish (S10E19)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Persona (S10E08)
2005 Právo a pořádek (TV seriál)
Dining Out (S15E18)
Mammon (S15E12)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Married with Children (S14E13)
2003 Právo a pořádek (TV seriál)
Identity (S14E06)
Sheltered (S13E22)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
Shangri-La (S13E02)

Dokumentární

2017 Odhalení superhrdinové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce