Reklama

Reklama

Dívka

Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1966, 12 min

Režie:

Vít Olmer

Scénář:

Vít Olmer

Kamera:

Petr Prokop

Hudba:

Jiří Šust

Obsahy(1)

Nynější lékařka a kdysi nadějná mladá herečka Heda Škrdlantová pochází z Prahy, kde také vyrůstala a již jako dítě stála před televizní kamerou, kdy účinkovala v tehdy živě vysílaných inscenacích. Tato praxe předznamenala její pozdější krátkou kariéru filmové herečky. Jako sedmnáctiletá se poprvé objevila v nevelké roli kamarádky hlavní hrdinky ve filmu VALČÍK PRO MILION (1960). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A největší radost má, když se něco rozbije.“ Dokument o mladé doktorce, jejích těžkých začátcích, nedůvěře, nejistotě, osamocenosti, prvním mrtvém pacientovi, běhání a herecké zkušenosti. Díky živelnosti, bezprostřednosti a „obyčejnosti“ si divák Hedu brzo oblíbí a rád se do jejího vyprávění zaposlouchá. A já ji k tomu ani nepotřeboval vidět v jiném filmu. Celkově slabší 4*.„Prosím vás, pučte mi to, já uteču až po poslední splátce.“ ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Otevřená zpověď MUDr. Hedy Škrdlantové, která si zahrála i v několika soudobých filmech (nejznámější je patrně hlavní dívčí role v Podskalského komedii Spadla z měsíce). ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Paní Škrdlantová tady působí stejně mile, srdečně, optimisticky a trhle jako ve filmu Spadla z měsíce, kterýžto film je jinak dost propagandistická vyprávěnka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama