Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celý film je viac menej nudný mutant Friday the 13th a pubertiackych filmov od STV zo začiatku 90s. Dialógy sú otrasné. A čo je ešte horšie - herci sú katastrofálni. Jedni z najhorších, akých som v živote videl - fanúšikom antiherectva odporúčam hlavne telocvikára (hrá ho podľa všetkého nejaký pornoherec), trápnu nafúkanú teenagerku (prehrávanie ako sa nevidí), všetky deti (o hereckom výkone sa nedá hovoriť) a starého deda (ehm). Vraždy sú fajn; síce tuctovo nakrútené, ale gore je presvedčivé a prevedenie originálne. To ale stále nestačí ani len na priemerný horor. Koniec je to, z čoho sa budem dlho spamätávať, pričom som pravdaže vedel, kto je vrah. Len som nevedel prečo a ako. Na konci som šokovaný len tak zíral na obrazovku a znechutene mi bilo srdce. Na ten posledný záber do smrti nezabudnem. Nech je film akákoľvek vykrádačka F13, ten koniec to ospravedlňuje a hoci si to film ako celok nezaslúži, dávam 80%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mého v celku neoblíbeného horrorového subžánru - slasheru, se jedná o jeden z těch lepších kousků. Tradiční prostředí letního tábora u jezera. Tentokrát si odečtěte věkový průměr většiny protagonistů - 6 let. V podstatě se jedná o "dětstký slasher", což je docela ujeté. Stejně jako některé "vztahy" a vůbec. Samozřejmě je zde i řada dospělých a adolescentů. Vraždy jsou velmi povedené a to ani ne tak z hlediska provedení (žádné cákance krve a odsekávání hlav a rukou se v podstatě nekoná), na druhou stranu jsou to opravdu kruté a bolestivé útoky, následně maskérsky dobře zvládnuté. Ta scéna s rozžhavenou kulmou mi například vrtala chvíli hlavou, než jsem opravdu pochopil a přijal, kam ji asi ta 15ti letá dívčí oběť "dostala" ... Závěr filmu je tak trochu šokující, ale spíš šokuje tím, jak je vyobrazen, kamerově zabrán a osvětlen. Nic podstatného nevystihuje, ale ten záběr je v podstatě dost nechutný a zvrácený, zvlášťě na svoji dobu ... Shrnuto, povedenější slasher, kde oběti neumírají ve vteřině, ale dostávají docela "zabrat", vcelku odvážný (pozor na CUT/UNCUT verze!), s výborným stylovým hudebním doprovodem, který nás doprovází od začátku do konce. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprosto nezáživný a ubíjející slasher, který je navíc pěkně mizerně zpracovaný. Scénář a herecké výkony je škoda slov hodnotit, protože jsou děsivou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat. Shovívavý nebudu protože v první polovině osmdesátek se dají najít o dost zábavnější horůrky. Zde navíc první hodinu se opravdu nic moc neděje, krom "minimalistického" řádění vrahouna, které se spíš rozjede později. A ještě k tomu veškeré mordovačky probíhají v drtivé většině mimo kameru a vlastně jich tam tolik není. Na Sleepaway Camp je nejvíc opěvované "šokující" finále, které sice nic nevysvětluje, ale může překvapit. Zas tak kulervoucí mi ani nepřišlo, aby bylo nutné celý film přetrpět a počkat si na něj. To už rovnou "vyjůtubujte" pětiminutový souhr. Ztráta času. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Slasher je pod-žáner hororu, ale i on má svoje vlastné pod-žánre. Camp slasher patrí medzi ne. Začal to Piatok 13 a nasledovali kópie. 3 roky po Jasonovi Voorheesovi (resp. jeho mame, ehm) vznikol Sleepaway Camp. Najabsurdnejšie na ňom je to, že identita vraha je jasná od prvej minúty, nakoniec to ale vďaka brutálnemu finálnemu twistu až tak nevadí, pretože poslednú scénu si budem z hlavy mazať ešte veľmi dlho. Mal som podozrenie v momente, keď na Angelu útočilo iné dievča s tým, prečo nechodí do spoločných spŕch, ale povedal som si „nie, to určite nie“. A vidíte, bolo to "ono". V porovnaní s Piatkom 13 ide o bez debaty slabší horor. Vraždy sú drsné (popáleniny), ale sú inscenované ako nešťastné nehody (v kuchyni, pri plávaní...) a nedajú sa porovnať s gore od Crystal Lake. Kasting je béčkarský (až na vedľajšiu rolu kuchára, v ktorej sa mihne otec Jamesa Earla Jonesa Robert Earl Jones), scenár ani nebudem komentovať a tento letný tábor v porovnaní s Jasonovým nie je vôbec atmosférický (občas vyzerá skôr ako menšie mesto, než iba ako tábor v prírode). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No je to na hraně odpadu no, ale když si uvědomím, jak by takovej Sleepaway Camp vypadal dnes (ano, ty novější díly s klidem odignoruju, o rímejku ani nemluvě), jak by tam zas mleli o ajfounech a soušl sítích, namísto aby dělali takové ušlechtilé věci, jako je házení po sobě balónkama napuštěnýma vodou (buhaha, to je bžunda... ne, hold on, fakt je, fakt to je bžunda, hlavně když ho hodíte z vokna a von tam učitel :-) anebo hraní druhé nejdebilnější hry pod sluncem- bejsbolu... Děcka do jednoho napřesdržku, vraždy, jo tak ty jsou taky napřesdržku a ten konec, tak ten je napřesdržku ze všeho nejvíc. Ať si Angela vraždí, jak chce (ježiš, pozor- SPOILER! ;-), já se přeci jen radši vrátím zase pěkně do Křišťálovýho jezera, ona je s Jasonem a jeho máti přeci jen větší suanda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Christopher Collet (Paul) mal pre záverečnú scénu vytvorenú latexovú napodobeninu svojej hlavy. Niekým bola ale ukradnutá. (molcan2)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)
  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)

Reklama

Reklama