Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub je technicky nadaný, ale jeho okolí nemá zrovna pochopení pro jeho vynálezy. Nemá to tedy lehké až do chvíle, kdy potká vedoucího počítačového klubu, kterého Jakubovy schopnosti doopravdy zajímají. (Filmbox)

Zajímavosti (6)

  • Titulní píseň „Ferda jede na kole“ nazpíval a složil Jiří Schmitzer, který ve filmu ztvárnil roli Vaška. (SONY_)
  • Dalimil Klapka propůjčil svůj hlas v postsynchronech dvěma postavám: dědovi Kůrkovi (Viktor Nejedlý) a částečně i dědkovi Roubánkovi (Vladimír Hrubý). Vladimír Hrubý v průběhu natáčení umírá, a tak v části filmu se mluví sám a v části mluví hlasem Dalimila Klapky. (sator)
  • Natáčelo se především v Čepřovicích u Volyně. Tato vesnice si "zahrála" též v Rafťácích (2006) a společně se sousedními Jiřeticemi byla také filmovými Ouplavicemi pro snímek Tři chlapi na cestách (1973). Filmovalo se také v Berouně a u kostela svatého Vojtěcha ve Lštění (rakovnik)
  • Uprostred natáčania náhle zomrel na infarkt predstaviteľ role dedka Roubánka Vladimír Hrubý. Režisér Vít Olmer spomínal: „Boli sme z toho zdrvení, smrť bola rýchla a nečakaná. Museli sme prerobiť scenár." (Zdroj: casprezeny.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama