Reklama

Reklama

Tři chlapi na cestách

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé Ouplavic se vydávají na dvoudenní zájezd, jehož součástí je nejen exkurze do západočeských zemědělských závodů a plzeňského pivovaru, ale také návštěva Karlových Varů. Mezi účastníky nechybějí ani děda Potůček a jeho syn, předseda místního družstva, který se právě nachází v osobní krizi. Je přesvědčen, že na vedoucí funkci už nestačí, a chce se jí vzdát. Napsal výpověď a předal ji k doručení synu Vendovi, který zůstává doma. Zatímco většina družstevníků se těší na neobvyklé zážitky, někteří se vydají na cestu s poněkud smíšenými pocity nebo zcela neodpočinkovými záměry. Například žárlivá paní Nedomová jede jen proto, aby dohlédla na manžela a zabránila jeho případným záletům. Energická Eliška Kacířová se chce v okolních družstvech co nejvíc přiučit, protože se chystá kandidovat na předsednictví. Nečekané starosti musí řešit i půvabná Renatka, kterou se snaží okouzlit výřečný řidič autobusu, zatímco ona se marně pokouší přimět k hovoru mlčenlivého Honzu. Ouplavičtí zažijí nejen spoustu veselých příhod, několik trapasů a nedorozumění, ale s pomocí moudrého dědy Potůčka vyřeší také několik sporů. Nedomová pochopí, jak hloupá byla její žárlivost, Renatka si to rázně vyřídí s řidičem i Honzou a otec Potůček má možnost srovnat si vše v hlavě. (TV Nova)

(více)

Recenze (89)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hardcore jen pro otrle...nicmene, temer cely film zde zari usmev me milovane Karoliny Sluneckove, ktere sekunduje nemene atraktivni Jaroslava Obermaierova, a do tretice oko divaka potesi tez dychtiva, mlada Nada Konvalinkova. Pribehove pozadi je pak tvoreno jakymsi polodokumentarnim katalogem tehdejsich kvalit socialistickeho zemedelstvi, jako je napriklad hruzostrasny "pavilon" produkujici 17tis vajicek denne... ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Toto ma nudilo a nebavilo. Ani vtipné to nebolo. Ladislav Trojan ako syn Jana Skopečka, skutočný vekový rozdiel medzi nimi pár rokov. A Skopeček a Lipský detto...... Sledovať, ako Lipský pobehuje s dymiacou čiapkou na hlave po výrobnej hale, tak to mohlo byť smiešne asi iba v roku 1973. Na druhej strane dnes už nepredstaviteľná propagácia klietkového chovu sliepok, žijúcich na štvrť metri štvorcovom v klietke, alebo ukážka chovu líšok v klietkach 2x1 meter..... to by už dnes neprešlo....... Odpad si to nezaslúži, ale bolo to slabé..... ()

Reklama

Milan25 

všechny recenze uživatele

Film o zájezdu 30ti lidí po socialistických zemědělských družstvech kdesi v západních Čechách, bez jakéhokoliv děje. Soudruzi tam někde nahoře asi potřebovali výsledky pětiletky přiblížit prostému lidu u televize, a tak našroubovali stav hospodaření na postavy z 10 let staré, možná ucházející komedie a vzniklo něco, co možná dávalo smysl v roce vzniku. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Nazývat to agitkou, tak to je absolutní neznalost, co to slovo v reálu znamená. Je to prostě film pro široké masy. Neodsuzuji, prostě se to točilo v jiné době a v té době to mělo spoustu fanoušků. V každém státě a režimu se točily, točí a budou točit stejně "kvalitní" filmy. Tady prostě měli režiséři i více svázané ruce. Točit v té době Hřebejk, to byste viděli, co by vytvářel za veledíla. To je přesně týpek, který je poplatný režimu. A k té agitaci: tak v dnešní době je rozhodně více agitátorů, než bylo dříve. Stačí zabrousit do nějakých diskuzí, točících se okolo politiky (a bohužel už i nejenom politiky). ()

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Toto vôbec nie je agitka a už vôbec nie hlúpa. No ani film to nie je. Je to príjemne urobený hraný dokument, krásne ukazujúci čo bolo a už nie je..., s ako-tak vtipnými vstupmi najmä L.Lipského, nádhernými leteckými zábermi, s natáčaním v exteriéroch, preto si to (nielen) rodáci z tohto prostredia isto radi pozrú zas a znova. A po čase sa možno bude púšťať aj na hodinách dejepisu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Filmování probíhalo v Jižních Čechách - Volyni, Českých Budějovicích, Klatovech, Prachaticích, Domažlicích, Tachově, Plzeňském Prazdroji a hradech Přimda, Velhartice a Rabí. (M.B)
  • Lubomír Lipský (děda Potůček) byl ve skutečnosti pouze o necelé dva roky a půl starší než jeho seriálový syn Jan Skopeček (otec Potůček), který byl pouze o necelých sedm let starší než jeho seriálový syn Ladislav Trojan (syn Potůček). (JoranProvenzano)
  • Děda Potůček (Lubomír Lipský) se ve filmu proletěl letounem L-60 Brigadýr. Ve scéně na letišti lze spatři i práškovací letoun Z-37 Čmelák. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama