Reklama

Reklama

Tábor Sleepaway 2

(neoficiální název)
  • USA Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (více)

Obsahy(1)

Vražedkyně Angela změnila své stanoviště a přesunula se do jiného Campu. Nyní je vychovatelkou, což nevěstí nic dobrého. Zabíjení si vychutnává různými metodami. A posílá tak do pekel skupiny mladých dívek. (darek kartac)

Recenze (61)

rollman1 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech lepší i horší než první díl. Tak první ty klady. Takže máme tady samozřejmě více vražd než v prvním díle. Smrti jsou perfektně efektivní. To bylo vše o kladech. Záporné věci jsou zbytek filmu, jako např. nelogické chování postav, slabší scénář či strašné herecké výkony. Film jsem si sice užil, ale čekal jsem víc.60% ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Kempová vyvražďovačka, kterou sráží nezáživná zabití. Znovu se nám představí Angela, a přestože její bodycount je vysoký, nedokáže vzbudit patřičný respekt. Přinejmenším se pokračování nebere vážně a dělá si srandu i z ikon, jakými jsou Jason, Freddy nebo Leatherface. Je to škoda, mohlo to dopadnout i lépe a nahota několika dívek to už nezachrání. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z kempu Arawak se přesouváme do kempu Rolling Hills. Spolu s tím se přesouváme i v čase. Angela je tak už dospělá. Přichází i výměna hereček v roli Angely. Jednička je tuctovej slasher, kterej zachraňuje především " šokující " konec. Dvojka mi přišla svižnější. Určitě vyšší bodycount + vtipný hlášky. Za mě spokojenost. Nic moc jsem si od toho nesliboval a nakonec mi to přišlo zábavnější než jednička. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně odlehčené a oproti prvnímu filmu i svižné (scény mezi jednotlivými vraždami jsou co nejkratší) pokračování jedné poměrně slavné obskurní vyvražďovačky. Celé je to naprosto nesmyslné, ale naštěstí je zřejmé, že jde o záměr. Bohužel, divnost jedničky se zcela vytratila (což je vzhledem k nevážnému pojetí dvojky pochopitelné) a pro diváka nezasvěceného do svérázné "poetiky" osmdesátkových slasherů to asi nebude ani moc vtipné. Osobně jsem na těchhle tábornických zabijačkách nikdy moc neujížděl (i když vyjímky by se našly), a tak jsem se taky nesmál. Na druhou stranu to u mě posbíralo body za neskonale půvabné 80's girls a jejich neméně půvabné účesy. A možná i půl bodu za některé vcelku nápadité způsoby jejich likvidace. [Postřehy starého rokenrolera: V prvním filmu měla na sobě jedna postava tričko s cover artem z debutu kapely Asia a v druhém visel na stěně plakát s reprodukcí obalu první desky glam metalových Poison.] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Běžný tábor, no... Hezké lesy v okolí, sport, hry, bazén a všechno jak má být: kytary, chlast a kozičky (těch bylo docela dost), čili žádná nuda. Ale hlavně si vyzkoušíte spoustu užitečných a praktických věcí. Jak se zachází s vrtačkou, jak se griluje double-sister-burger, a že nastartovat motorovku se někdy nepodaří ani na třetí pokus (bohužel pár nelogických pitomostí taky - například kadibudka, čili suchý záchod, je od slova suchý, nikoli plavat či topit se). Jen nezapomeňte, že nesmíte naštvat instruktorku (vyvalit na ni zpod trička kozy není dobrý nápad), aby vás neposlala předčasně „domů“!                  Jak se mi líbilo na táboře: Bylo to sice strašidelné míň než stezka odvahy pro oddíl Jiskřiček, ale zábavné docela jo. Hmm, a kluci mají prý rádi vrchní roztleskávačky? Tak o tom nic nevím, na pionýrském táboře mého dětství žádné roztleskávačky nebyly! Jenom samá Máňa nebo Mařena ve spartakiádních bombarďácích :-(     Naštěstí tu Píseň šťastného táborníka jsme si nezpívali: „...I'm a happy camper, I love the clear blue sky, and with the grace of God, I'll camp until I die! :-)) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Když je na konci filmu v chatce záběr na mrtvoly, tak si u jedné můžeme všimnout LP, konkrétně od skupiny Flotsam and Jetsam a alba „Doomsday for the Deceiver“ z roku 1986. Tato hudba však ve filmu použita nebyla. (cmenda)
  • Ve scéně, kdy je Angela (Pamela Springsteen) v chatce s mrtvými obětmi, si můžeme v záběru zaostřeném na mrtvolu všimnout, jak vydechne. (darek kartac)

Reklama

Reklama