Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spojení béčkového rozměru v celkovém zpracování, hereckých výkonech i scénáři, se stupňující se nápaditostí a originalitou provedení jednotlivých vražd. Po celý děj budete přemítat nad tím, kdo z nich je vrah, protože zdání klame. I když v tomto případě zcela opačně, než jak se nejspíš domníváte. Totiž ten, co je ze všech nejpodivnější, v tom může být právě ten nejnevinnější. Nebo taky ne. Závěrečná pointa je zcela nečekaná a jistým způsobem šokující. Avšak pokud očekáváte, že se jí vše vyřeší, jste na omylu. Je to právě ona pointa, co s sebou přivalí záplavu otázek, nepochopení, údivu, a touhy po odhalení. Pro ty, kdo by měli zájem pátrat, doporučuji navštívit odkaz na IMDB a pročíst si diskuse v rubrice "message board." Možná Vám to vyjasní alespoň něco a na zbytek třeba přijdete během jednoho odpoledne, když se hluboce zadumáte:) Ráda bych vyzdvihla velmi vydařenou hororovou hudební složku. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto nejlepší a nejznalejší uživatel této databáze, už toho mám spoustu nakoukaného a viděl jsem ledacos. Nevěřil jsem, že Robert Hiltzik může být takový hajzlík a naservírovat nám nebohým divákům tak nesnesitelně retardovanou a debilní podívanou. Tahle sračka samozřejmě nemá šanci fungovat jako horor, neboť zde zkrátka o nic hororového nezavadíte. Děj je extrémně zdlouhavý, nudný a stereotypní a i když má tato píčovina jen 88 minut, tak máte pocit, že sledujete 3hodinovou sračku, při které máte sto chutí si vypíchat oči. Polovina postav je zde oblečená jako buzeranti. Věkové rozmezí kempistů je v rozmezí 8 až 35 let. Asi v páté minutě vidíte kuchaře peďáka. Celkově tato píčovina nedává smysl. Sledujete nabalování jakési Samary z Kruhu - bohužel opakovaně. Neustále dokola ty samé teen píčoviny. Vrchol šikany Samary za to, že jí nerostou chlupy na vadžajně, což bylo v 80. letech asi něco děsně cool a snem každého muže bylo se  během koitu udusit. Nenacházím slov. Naprostá ztráta času. [4 %] ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mého v celku neoblíbeného horrorového subžánru - slasheru, se jedná o jeden z těch lepších kousků. Tradiční prostředí letního tábora u jezera. Tentokrát si odečtěte věkový průměr většiny protagonistů - 6 let. V podstatě se jedná o "dětstký slasher", což je docela ujeté. Stejně jako některé "vztahy" a vůbec. Samozřejmě je zde i řada dospělých a adolescentů. Vraždy jsou velmi povedené a to ani ne tak z hlediska provedení (žádné cákance krve a odsekávání hlav a rukou se v podstatě nekoná), na druhou stranu jsou to opravdu kruté a bolestivé útoky, následně maskérsky dobře zvládnuté. Ta scéna s rozžhavenou kulmou mi například vrtala chvíli hlavou, než jsem opravdu pochopil a přijal, kam ji asi ta 15ti letá dívčí oběť "dostala" ... Závěr filmu je tak trochu šokující, ale spíš šokuje tím, jak je vyobrazen, kamerově zabrán a osvětlen. Nic podstatného nevystihuje, ale ten záběr je v podstatě dost nechutný a zvrácený, zvlášťě na svoji dobu ... Shrnuto, povedenější slasher, kde oběti neumírají ve vteřině, ale dostávají docela "zabrat", vcelku odvážný (pozor na CUT/UNCUT verze!), s výborným stylovým hudebním doprovodem, který nás doprovází od začátku do konce. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je béčkový horor jako vyšitý. Hloupé dialogy, na první pohled dobrá pointa, která se ale ztrácí v plytlém ději a rovněž tlupa rádoby přesvědčivých herců. Nicméně ve výsledku tento film neurazí (a samozřejmě ani neohromí) a vraždy jsou občas nápadité a brutální, ale celkem očekávatelné. Rozhodně můžu říct, že na takovém táboře bych si nikdy nechtěl ocitnout. Zkrátka osmdesátková oddychovka, u které lze vypnout mozek a nijak nepřemýšlet o tom, co se tam právě děje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa preslávil svojim záverečným twistom, ten už ale dnes až tak šokujúco nepôsobí, navyše celému dielku chýba poriadne zakončenie. Inak herecké výkony sú občas hrôzostrašné a teraz mám na mysli ich kvalitu. Väčšina deja a vyčíňanie vraha prebiehajú cez deň, čím sa síce podporuje letná atmosféra campu, ale nie desu. Osobne by som nehovoril pri campových slasheroch o vykrádačkách Piatku trinásteho, pretože ide proste len o ďalší prúd v tomto subžánri a Sleepaway Camp je bez problémov stráviteľný kúsok. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)

Reklama

Reklama