Reklama

Reklama

VOD (1)

Život malíře Lorenza se v tomhle psychologickém thrilleru velmi zkomplikuje. Má totiž pocit, že se ho manželka snaží izolovat od novorozeného syna. (Netflix)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Argentině asi netuší, že Norsko je v Evropě (a docela i v Česku) poměrně častým tématem diskuze, když se otevře téma, jak se starat o děti. To by je pak nenapadlo natočit takový film, jaký natočili. Psychologické drama to ale bylo solidní. Jen kdyby mělo i pointu, tak pak by bylo vysloveně skvělé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Argentína servíruje celkem slušně vypjatý Thriller s netradiční zápletkou. Hlavní hrdina se s manželkou pokouší o miminko a když se konečně poštěstí, žena výrazně změní chování a z krásného manželství se vyklube psychologický Terror, kde nebudete vědět, kdo je větší blázen. První půlka je pomalejší, ale potom o napětí rozhodně není nouze. Argentína sice nejsou Španělé, takže místo dávky zvratů nechávají zvraty na divákově Fantazii, což já osobně v lásce nemám, ale kvůli námětu a hercům mohu fandům Thrillerů z Evropy určitě doporučit. 60% ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor a thriller jsou žánry navzájem velmi blízké a často se dokonce překrývají, mnohá díla tak mohou být řazena do obou kategorií. U El Hijo divák dlouho netuší, jestli se matka dítěte pouze vypořádává s poporodní depresí/psychózou, či jsou kořeny jejího prožívání mnohem temnějšího rázu. Nebo snad duševní poruchou trpí otec? Znepokojivý snímek s promyšleným scénářem, který již od úvodu vyvolává reminiscence na nejslavnější horor Romana Polanského. Vzhledem k náročnosti látky, kdy se mimo jiné pohybujeme ve dvou časových rovinách, bych však El Hijo doporučil k projekci spíše náročnějšímu publiku. Škoda jen, že scénárista D'Agostino neudržel nastavenou laťku celých 92 minut a v samotném závěru se uchýlil k přílišnému polopatismu. Zřejmě kvůli tomu, aby bylo rozuzlení filmu stravitelné i pro běžného diváka. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku El Hijo uděluji čtyři hvězdy. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V Argentíne sa inšpirovali motivačným heslom všetkých lúzrov, ktoré hrdo hlása, že nie je dôležitý cieľ, ale cesta a tak sa vys...prdli na pointu. Ja som divák prízemný, preto nie je v mojich silách takú scenáristickú lenivosť patrične doceniť. Nebyť názvu predlohy v titulkoch, asi by nám naozaj neostalo nič iné, len slepo hádať. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller, který rozhodně neurazí a zaujme. Málo herců a zajímavá zápletka. Herecké výkony nejsou na oskara ale špatní věc to rozhodně není. Do konce filmu vlastně vůbec nevíte co je pravda a jak co je což je dobrý, že udržuje diváka v nejistotě. Já měl třeba 3 teorie o konci a jedna se vyplnila jen tak na půl. 60% ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na knize „Una madre protectora“, kterou napsal Guillermo Martínez. (Tejkina)

Reklama

Reklama