Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už asi nic nemůže být v životě Billa Maitlanda (Nicol Williamson) horší. Londýnský právník pohrdá svým průměrným, docela nezajímavým životem, neschopnými kolegy, dotěrnými klienty, nepřitažlivou ženou a jejími snobskými přáteli, se kterými si u nucených večeří nemá o čem povídat. Jeho dospívající dcera ho ignoruje, sekretářka Shirley, se kterou měl pletky, čeká dítě, a firmu opouští. Podřízený Hudson odmítl jeho „laskavou" nabídku stát se obchodním partnerem, manželka se právě dozvěděla pravdu o jeho milenkách, z nichž ta poslední už má dost Billových nálad a dává mu to jasně najevo. K tomu se mu pravidelně zdá sen, ve kterém ho odsoudili do vězení.

Film o muži prožívajícím krizi středního věku natočil indický režisér Anthony Page podle čtyři roky staré, stejnojmenné divadelní hry Johna Osborna. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nicol Williamson hraje velký part, ale ten film je tak nezajímavý, depresivní a naprosto nepochopitelný, že to musím odrazit v hodnocení. Kdyby to spadalo do Lost generation anebo beatníků, leccos bych pochopil, ale hra vznikla v roce 1964... Uvidíte tam kousek Londýna, uvidíte tam jednu striptérku otočenou zády, pěknou dceru Ingrid Boulting, a pak temné kancly, kriminál, policejní anton, soud... ()

Reklama

Reklama