Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Predstavte si dom, v ktorom je izba v ktorej sa zhmotní každé vaše prianie, no tieto výtvory z neho nemôžete vyniesť, inak sa premenia na prach. Neškodná zábava, čo ale keď si neplodná žena od izby vypýta dieťa? Relatívne krátky film rozvíja túto myšlienku a vo chvíľach, keď už sa začína točiť v kruhoch ponúkne pár zaujímavých zvratov. I napriek tomu sa mu nevyhli hluché miesta, ktoré by zvučnejšie herecké obsadenie vedelo potiahnuť lepšie (i keď Olga je krásna ako vždy). Pevnejšie režijné vedenie, rozumnejšie konajúce postavy a bola to veľká paráda, no takto len slušný nadpriemer. 7-/10 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka filmu, kde se vlivem nadpřirozených událostí postupně tříští charaktery hlavních postav. Na konci už je možná všech těch vjemů a zvratů trochu příliš, ale nelze tomu upřít originalitu a sympatické komorní pojetí, které k tomu dokonale pasuje. Takový ten nenápadný a přitom až skoro výborný film. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pohádkové téma. Místo džina či zlaté rybky je tu pokoj plnící přání a tak jako v dětských báchorkách ani tady to není úplně bez podmínek. A dojde i na poučku o tom, že je třeba si na své tužby dávat pozor. Ale to nevadilo, protože když se to vezme kolem a kolem, tak ten koncept je vlastně neotřelý. A nevadila ani předvídatelnost, protože charakteristika zlomového přání byla záhy jasná. Volckman totiž rozehrál lehce moralizující žánrový mix dramatu, sci-fi a thrilleru, u kterého tvůrci přemýšleli, takže i přes hodně kombinovaný závěr nakonec všechno dalo smysl. Možná by se dalo trošku zapracovat na napětí a zahrát na hororovou strunu, ale to jsou spíš kosmetické výhrady. Problém jsem neměl ani s herci. Nejedná se sice o dechberoucí výkony, ale na Olgu se alespoň dobře kouká a Janssens nevadil. Slušné. 75% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Popelu popel a prachu prach, mamince incest, taťkovi strach." Žabožroutům třikrát sláva! Za prvé za ňuňané miminko, jež zaplní bezednou jámu v duších. Černou díru v hlavě, vyvrtanou zběsilou vývrtkou pařby na tisíc způsobů, konzumní prázdnoty a existenciální úzkosti. Za druhé za přeludovy dobré úmysly, s nimiž si chtěl hrát na taťku ("vím jak na to, mami, viděl jsem, jak to s taťkou děláte"), asi aby milované mamince poskytl láskyplný fullservis, aby její libido netrpělo nouzí. A naposledy i díky za kvalitní materiál k přemýšlení... Cha, už to mám, jak bych z pokoje vydojil skutečné reálné prachy. Řešení je prosté. Je to bordel. Pardon, chtěl jsem říct nevěstinec, hampejz, vykřičený dům, jak je ctěná libost. Pokoj by pro svého bordelpapá (tedy pro mě :-)) zhmotňoval obyčejné děvky, jakož i ty neobyčejné, luxusní kurtizány, vulgární štětky, běhny, coury, helmbrechtnice i láryně nectné, tedy kurvy všeho druhu, ras a tělesné konstituce (klidně i tu jednonohou prostitutku s protézou ze slonoviny). Před barákem by pak stála fronta prasáků, taktéž všeho druhu a všech myslitelných i nemyslitelných úchylek a já bych jen kasíroval a kasíroval, tvrdá eura! No nic, zpátky na zem a zpět k filmu. Přeludy jsem si užil, hlavně s tím taťkou, jednou nohou v Osvícení a s chlapečkem jednou rukou v Drákulovi, neb slunce tě spálí na prach, bejby, a s čumákem pod respirátorem, neb venku všude lítají ty ošklivé bacily. Corona rulez. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Obsah tady navnadí, ale nic neprozradí, na trailery už vůbec ze zásady nekoukám, tudíž nevím co by prozradil. Ale přesně takový mysteriózko jsem čekal, kdyby to byl aspoň trochu horor, už by to nebylo ono. Zpočátku super užívačka, kdy můžeš mít všechno, co jenom chceš. Ale říkáš si, kde je ten háček. Samozřejmě se to všechno začne zamotávat, začneš si klást otázky a přijdou i podivný zvraty. Ale i když je to tak trochu přitažený za vlasy, drží se to na hranici snesitelnosti, dokonce si řekneš i wow. Je vidět, že i bez Amíků to jde, za malej peníz a suprově to funguje. Poslední scéna už je jen tak na chuť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)

Reklama

Reklama