Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátrací a záchranný tím vykonáva cvičenia v divočine neďaleko Petrohradu, ktoré zaznamenáva reportérka Christina Arrifeva. Potom, ako dostanú hovor, že sa v oblasti stratilo dieťa, vydajú sa na záchrannú akciu. Namiesto strateného dieťaťa však nájdu starú ženu Zoyu v traumatizovanom stave a vydajú sa s ňou do bezpečia. V noci však cestou zablúdia v lese a ich dodávka následne havaruje. Zoya im vysvetľuje, že lesy obýva duch vdovy, ktorú miestni obvinili z vraždy jej manžela a vyhnali ju z mesta, zlomili jej nohy, vyzliekli šaty a hodili ju zomrieť do jamy. Tá teraz nenechá nikoho len tak odísť a pomstí sa všetkým, ktorých vlákala do lesa. (figliar)

(více)

Recenze (23)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Záchranářský tým je vyslaný do lesa hledat 2 kluky co se tam ztratily v lese, ale řádí chromá vdova, která je nechce nechat odejít. Bohužel většinu filmu je to nuda kdy sledujeme zhruba 6 lidí buď chodit lesem nebo jezdit autem vdova sama se objeví zhruba až 30 minut před koncem. Sama sejme 3 lidi přičemž ani jedna smrt za nic nestojí atmosféru to sice má na druhou stranu pokud nechám ve tmě v lese několik herců utvořím atmosféru z čehokoliv. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nadprirozeny horor. Odrazovalo me tvrzeni tvurcu, ze vse je zalozeno na skutecnych udalostech. Film je nejvice vhodny pro ty, kteri nemaji velka ocekavani ,rozpolozeni. Casem to zpomalilo a ma pozornost zacala vadnout. Chybelo napeti. Prilezitosti pro deseni byly promrhany. Pritom tu je zajimava zapletka. Herecke vykony nic moc, nezajimave postavy, leniva rezie. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Všetky tie ,,mockumentary" horory už sú tak prefláknuté a predžuté, že nechápem, prečo ich chce stále niekto nakrúcať. V závere ale toto nie je ani mockumentary, keďže asi po úvodných 10 minútach už je to klasický horor s klasickou naráciou.⚪ Žiaľbohu, všetko pôsobí tak strašne amatérsky, niektoré green screen zábery sú ako z vfx youtube videa, postavy sú nesympatické a zbytočné, príbeh triviálny, asi 3 scény, ktorým sa (akousi náhodou) podarí vybudovať atmosféru sú hneď na to pochované hlúpou alebo zbytočnou scénou, ktoré ešte upevní občasný, úplne náhodný strih. Akoby režisér ani nevedel, čo a ako chce nakrútiť. Áno, prostredie lesa má (vždy) atmosféru, motív, že tam zablúdime v noci je istotne strašidelný, a ďalej? Ak chce v dnešnej dobe niekto iba na tomto postaviť príbeh a napätie, tak ,,potěš koště."⚪ Pár dní pred týmto filmom som videla Jáklovho Ghoula, ktorý teda, aj keď operoval so skoro rovnakým klišé, bol oveľa lepšie zrežírovaný a usmernený.⚪Tento horor pôsobí ako tie hororíčky, ktoré možno zhliadnuť o 1:30 v noci na Tv Barrandov alebo Barrandov Plus.⚪ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta záchranářů vs. vdoví strašidlo. Strašně mě štvala kamera. nejedná se o čistokrevé FF, ale i v těch situacích, kdy se netočí "autenticky", působí kameraman jako na speedu. A přitom se najdou pasáže, kdy je znát, že by to šlo i normálně, lesy je místy hezky nasnímaný a nepostrádá odpovídající temnotu a ani herci nejsou úplně marní. Navíc je znát, že na to nějaký ten předinflační rubl padl. O to je větší škoda, že ty peníze zůstaly vesměs promrhané. 40% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Můj postoj k ruským hororům je poněkud dost opatrný až skeptický, protože vždycky jde o příběhy na jedno brdo, většinou inspirované nějakým tím národním folklorem. Naštěstí, Vdova je výjimkou, co potvrzuje pravidlo a straší se tu docela kvalitní formou bez hnusného CGI, starou dobrou lesní atmosférou, mnohdy z dálky připomínající variaci na Blair Witch. Z hororové stránky je to tudíž docela fajn průměrná záležitost, ale její průměrnost určuje bohužel dost nesympaticky vyhlížející herecký ansámbl, který ztvárnil postavy, se kterými není možno soucítit. Děj je pak taky bohužel prvoplánová předvídatelná nuda, takže v tomto ohledu nic nového pod sluncem. Režijně a řemeslně má ale Ivan Minin se svým debutem slušně nakročeno. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama