Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéf drogového kartelu je propuštěn z vězení. Netuší, že se dostal do rukou pomstychtivého pečovatele, kterému tragicky zasáhl do života. (Netflix)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (42)

Figu 

všechny recenze uživatele

Třetí viděnej film s Tosarem a dotřetice báječnej výkon! Po psychoúchylákovi ze Zatímco spíš a hrubým kriminálníkovi z Cely 211 přichází role obyč chlapíka s obyč životem ovšem.... A to je právě ten důvod, proč si pustit Oko za oko! Tak jak se to ve Španělsku umí, je to drsný, syrový a bolavý i před bednou v obýváku. Porod byl přísnej a závěr ještě víc! Brrrrrrr 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza, který stojí například za trilogii Rec natočil Španělský Thriller s oblíbeným Luisem Tosarem. Příběh se zaměřuje na šéfa drogového kartelu, který je propuštěn z vězení a je vydán do péče ošetřovatele, který se mu bude pomalu mstít ( V tomhle směru jsem však čekal větší a vypiplanější naschvály) a byť film buduje pomalejší tempo, tak samotný závěr je vyloženě šokující a má i fajn nečekaný zvrat. Není to sice taková šleha jak jsem od Španělů zvyklý, ale jsem rád za každý jejích snaživý počin a film si rozhodně zaslouží pozornost.6.5/10. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že druhá půle filmu v podání kriminální zápletky vlastně nevhodně nabourává a dost ruší jinak celkem dobré psycho-drama z prostředí léčebny pro seniory. Přerod hlavní postavy v chladnokrevného zlouna jsem tomu moc nevěřil, ale víc mě štvaly ochotnické výkony dvojky mladých mafiánů a zbytečně přepálený konec. Na Španěly dost průměr teda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil. Paco Plaza je můj oblíbený režisér – natočil několik velmi slušných filmů, stejně jako Luis Tosar je kvalitní herec, který mi to již nejednou dokázal. Toto spojení vypadalo slibně, strohý popisek k filmu taky nevypadal špatně – ale finální podoba už tak úchvatná nebyla. Oko za Oko není špatný film, leč dost průměrný a to je škoda. Našlo by se tu hned několik zajímavých momentů – automobilová honička, porod, drsnější závěr – nicméně je tu i spousta nelogických kiksů – hlavně nechápu, proč mu svoje úmysly prozradil tak brzo – jasně, byl si sakra jistý, že po těch drogách bude mít z mozku bramboračku, ale i tak se zachoval jako chuj – více méně si svůj osud zasloužili oba stejně – a ti dva synkové – pěkní kokoti – se nedivím, že na ně ten starý nebyl hrdý a nechal je se v tom vymáchat…Čekal jsem od toho rozhodně víc… ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Paco Plazu asi netřeba představovat. I on má ale svoje silný a slabší chvilky(filmy). Quien a hierro mata ale rozhodně řadím k těm povedenějším. Jde o drama/thriller kterej má možná pomalejší tempo mě to ale ani na chvíli nenudilo. Film hodně táhne hereckej výkon Luise Tosara. Je to třetí film co jsem s ním viděl a zatím ani v jednom případě nezklamal. Na vážkách mezi 3-4 hvězdama se přece jenom přikloním k té vyšší variantě. A to zejména pro to, že se mi líbilo to jak bylo vše zakončeno.... A kdo že s kým nakonec vyjebal?... No a taky proto, že mi v paměti určitě zůstane pár scén. Za všechny jmenuju třeba porod versus agónie s předávkování no a třeba úplně poslední záběr se mi z mysli vymaže taky jen stěží. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na severozápade Španielska v Galícii. (MikaelSVK)
  • Xan Cejudo (Antonio Padín) zemřel 27. 9. 2018, tedy skoro rok před premiérou. Film je mu věnován. (Svatopluk.Vi)

Související novinky

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama