Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéf drogového kartelu je propuštěn z vězení. Netuší, že se dostal do rukou pomstychtivého pečovatele, kterému tragicky zasáhl do života. (Netflix)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (42)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne,že bych snad ve filmech požadoval vždy nějakej uslintanej happyend,to ani ne.Ale tady mě to slušně nasralo.Po nezáživný(a to fakt)první hodině,kdy do zpomalenýho,vleklýho děje vrže příšerně hovadská hudba,a Pako(a to doslova)do svýho díla narouboval v půlce policejní zásah,kterej byl z úplně jinýho filmu,se hrdina pomalu dostal k samotnýmu aktu pomsty,aby se všechno tak nějak překvapivě zvrátilo,a skončilo debilně,a mě to slušně namíchlo.Odpad dát nemůžu,ale jedna ušmudlaná hvězda je fakt max.Nebavilo,a na konci i nasralo.20%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že druhá půle filmu v podání kriminální zápletky vlastně nevhodně nabourává a dost ruší jinak celkem dobré psycho-drama z prostředí léčebny pro seniory. Přerod hlavní postavy v chladnokrevného zlouna jsem tomu moc nevěřil, ale víc mě štvaly ochotnické výkony dvojky mladých mafiánů a zbytečně přepálený konec. Na Španěly dost průměr teda. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Žílu za žílu, oko za oko, rány na duši... příliš hluboko.“ Nejprve otevřeme OKÉNKO POZITIV: [][] Jak vaří v pečovatelském domě, jaká je nutriční hodnota oběda? 1) Polévka: čínská kriminální, s kapáním kulek a ve vlastní šťávě rozvařenými dealery. 2) Hlavní chod: výživná psychologická sonda do hlubin duše obětavého pečovatele. 3) Dezert: výborný mufFin, s mateřským mlékem a čůrkem krve právě zastřelené mámy. Jen pro silné žaludky. [][] Pomsta ti nikoho nevrátí, jen duši naruby obrátí! Poselství filmu, čiré jak fyziologický roztok v kapačce. A zlý mafiánský geront neměl chybu, včetně výdrbu s dědictvím. Tak proč mu do žíly vstřikuji jen dvě hvězdy? Kvůli hlavní postavě. Autoři scénáře nemají očividně ani šajn, kolik úsilí stojí dostat se z pekla závislosti. Feťák Mario musel mít obrovskou vůli, motivaci i inteligenci, že to dokázal. Teď už je roky čistý, má práci (pomiňme, že v ní používá injenkční stříkačky, něco jako by abstinující alkoholik dělal barmana) a spolu se ženou se těší na miminko. Ví přesně, co od života chce a kudy vede cesta. A takový chlap teď začne (stejně již umírajícímu!) viníkovi trávit tělo, sobě duši a manželce radost ze vzájemné lásky? To neberu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší stručná synopse nezmiňuje jeden důležitý fakt, a to ten, že paralelně s dějovou linií "starý drogový El Jefe & jeho ošetřovatel", sledujeme i příběh bossových synů, kteří by se dali zjednodušeně nazvat jako "hloupý & hloupější", a kterážto linie filmu navíc dodává i rozměr kriminálního dramatu. Pravda, scénáristicky je film sice strašně přeplácaný, kostrbatý a nevěrohodný, ale to se u tohohle žánru snad jaksi předpokládá. A rozhodně to není film ani trochu nezáživný nebo nudný, ale naopak napínavý a nesnadno předvídatelný. A několik jeho scén je i silně zapamatováníhodných, ať už pro jejich bizarnost (čínský dámský gang), syrovost (porod), nebo brutalitu (závěrečný obraz kojení, u kterého mi poněkud ztuhly rysy). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil. Paco Plaza je můj oblíbený režisér – natočil několik velmi slušných filmů, stejně jako Luis Tosar je kvalitní herec, který mi to již nejednou dokázal. Toto spojení vypadalo slibně, strohý popisek k filmu taky nevypadal špatně – ale finální podoba už tak úchvatná nebyla. Oko za Oko není špatný film, leč dost průměrný a to je škoda. Našlo by se tu hned několik zajímavých momentů – automobilová honička, porod, drsnější závěr – nicméně je tu i spousta nelogických kiksů – hlavně nechápu, proč mu svoje úmysly prozradil tak brzo – jasně, byl si sakra jistý, že po těch drogách bude mít z mozku bramboračku, ale i tak se zachoval jako chuj – více méně si svůj osud zasloužili oba stejně – a ti dva synkové – pěkní kokoti – se nedivím, že na ně ten starý nebyl hrdý a nechal je se v tom vymáchat…Čekal jsem od toho rozhodně víc… ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Xan Cejudo (Antonio Padín) zemřel 27. 9. 2018, tedy skoro rok před premiérou. Film je mu věnován. (Svatopluk.Vi)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na severozápade Španielska v Galícii. (MikaelSVK)

Související novinky

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama