Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1937 a probíhá japonská invaze do Číny. Markantně lépe vyzbrojená a vycvičená japonská armáda decimuje čínské síly, složené převážně z rolníků a obsazuje jedno území za druhým. V Šanghaji se jejich postup na moment zastavuje, když se oddíl osmi set hrdinných obránců opevní v obřím obrněném skladišti na břehu řeky a s nasazením veškerých svých životů brání útočníkům v dobytí celé Šanghaje a postupu na hlavní město Nanking. Přesila je ovšem obrovská... (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi silný snímek o konfliktu, který trval v letec 1931-1945 mezi Japonském a Čínou. Postupně i celým světem v rámci 2.sv.války. Nevěděl jsem, že se Čína ocitla v tak prekérní situaci a tento audiovizuální zážitek mi hned moje mezery nádherně doplnil. Perfektní snímek, kde absolutně nerozumím hodnocení, tak budu trošku nadržovat, abych snímku pomohl. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky nevkusných, propagandistických válečných filmů rozhodně povinnost! Zvláště těch z bojových konfliktu mezi roztahanou ťamanskou nudou a hloupoučkým rákosnickým bajkařstvím. Velkovýpravná a velmi draze natočená přiblblá čínská sračka, ve které se mongoloidně snoubí retardovaný patos s dementním kýčem a ukrutně překynutým pičopatriotismem, vratce postavená na skutečném týdenním incidentu Války o planetu opic, ovšem veskrze přepatlaném debilním hybridem Žluté karkulky, Bitvy u Šangopyl, Opičího krále a lživého superhrdinského zveličování. Nekriticky musím připustit, že těch pár bojových scén na počátku docela ujde, ty ale ve skoro tříhodinovém filmu zaberou ani ne třetinu, načež následuje sáhodlouhá, veskrze otravná telenovelizovaná pícnina pro demoralizované čínské pradleny, a jak to tady čtu, zjevně i pro pár qocientně strádajících Indoevropanů s rakovinou vkusu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I dnes jsem věnoval nějaký čas druhé čínsko- japonské válce, ale s tím, že byl včerejší zážitek mnohem mocnější než ten dnešní. Čínští tvůrci totiž tentokrát v oblasti emocionálního ždímání notně přitlačili na pilu, což je opravdu škoda, protože se jinak až překvapivě drželi skutečných událostí. Příběh obrany skladiště proti mnohonásobné japonské převaze byl už sám o sobě skvělým námětem na film, takže mi zbytečné bobtnání scénáře přišlo jako znevažování statečnosti těchto nesporných čínských hrdinů. Snímek také ukázal v pravém světle , že tehdejší obránci demokracie změnili svůj původní postoj z nevměšování se (Asie) v pozdější přímou zradu svých spojenců (Evropa). ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

S těmi recenzemi jsem byl dost opatrný, většina lidí film vynášela skoro až do nebes, tak jsem se musel o kvalitě přesvědčit na vlastní kůži. Tak zaprvé, film pojednává o skutečné historické události, kdy posledních osm stovek čínských vojáků bránilo skladiště v Šanghaji před Japonci. Asi je mi jasné, že si něco filmaři stvořili k obrazu svému (na druhou stranu toho patosu tam moc nebylo, takže za mě pale hore), ale to nic nemění na tom, jak nabušený tenhle válečný film je ! Po pohodlném usazení do sedačky na vás snímek vybalí ihned kupu momentů oplývajících dávkou obří dávkou adrenalinu. Ty akční sekvence považuji osobně za to nejzdařilejší, filmaři v tomhle ohledu nabídli podívanou, na kterou se nezapomíná (už chápu ten rozpočet 80 milionů dolarů). Ozvučení perfektní, stejně jako střih, jenž na mě nezapůsobil chaoticky, ale hezky přehledně. Chápu to rozhodnutí, že postavy jsou dost upozaděné, na druhou stranu to vidím jako hlavní aspekt, díky kterému film nemůže pomýšlet na úplný vrchol žánru. Ale audiovizuál špičkový, to se musí nechat. Překvapivých 8/10 ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vojenských filmov posledných rokov, Číňan prekvapil. Shanghai v roku 1937 bol rozdelený na koncesie v ktorých Čínania, Angličania , Nemci a Francúzy mali vlastné teritórium, zákony a ich nedotknuteľnosť ( koncesie boli ukončené dňom bombardovania Pearl Haurbou, t.j cca 7.12.1941). Toto zvláštne postavenie vytvorilo bizardnú situáciu, kedy si cudzinci mohli cez cca 10 m kanál pozrieť v priamom prenose bitku o Sihang Warehouse – poslednú budovu v ktorej odolávali posledné zbytky pozbierancov Čínskej armády proti Japnskej armáde. Tá bola zďaleka najagresívnejšia spomedzi aziatov po stáročia. Na začiatku 19 storočia zaútočili na Kóreu, Thaiwan, Čínu, na hlavu porazili Ruské námorníctvo. Stretávame sa na jednej strane s agresívnym, v bojoch zdokonaleným Japonským vojskom proti pár odhodlaným vojakom a zmesov kadečoho. Záver ukáže, prečo tento vopred prehraný boj mal vplyv na budúcu Čínsku armádu a odpor voči Japoncom- Čínsky roľník sa mení zo zbabelého ustráchanca na vojnového hrdinu. 5*+ ()

Galerie (91)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v meste Šanghaj, kde prebiehal aj dej filmu. Sklad, v ktorom sa odohrala bitka v roku 1937, stojí v Šanghaji dodnes. V súčasnosti slúži ako múzeum spomínanej bitky medzi čínskymi vojakmi a japonskou cisárskou armádou. (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až ve 20. minutě. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno